Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΡΑΝΟΤΟΥΡΚΙKΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τι λέγαμε προ ολίγου για την Λιβυκή "επανάσταση" .....για ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις δηλώσεις :¨Οι ΗΠΑ κατάφεραν το Ιράκ, κατάφεραν την Λιβύη. Η Συρία είναι στην σειρά. Οι άρχοντες του πετρελαίου είδαν αυτή την κατάσταση. Συνεχίζονται τα παζάρια στο πλαίσιο ¨Πάρε ότι βρεις αλλά μην μας ακουμπάς¨. Το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα στηρίζουν τη Συρία. Με την Συρία ήρθαμε αντίθετοι. Δεν έπρεπε¨.
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ραντικάλ 30-8-2011

Οι ΗΠΑ βάζουν εμπάργκο στις σχέσεις μας με το Ιράν



 Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Τραπεζούντας και πρόεδρος του Τουρκο-Ιρανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Αλή Οσμάν Ουλουσόι δήλωσε πως η αύξηση στον όγκο των συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Ιράν εισήλθε σε κίνδυνο λόγω της στάσης των ΗΠΑ.
 Ο Ουλουσόι δηλώνει : ¨Ο όγκος των συναλλαγών με το Ιράν έφτασε τα 11 δις $. Φέτος ήρθαν από το Ιράν 2 εκ. τουρίστες στην Τουρκία. Η Τουρκία στο Ιράν διαθέτει μια φήμη. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τα τελευταία χρόνια άρχισε μια ένταση. Οι ΗΠΑ πάλι επέβαλλαν εμπάργκο και μας λένε ¨Θα κόψετε τις σχέσεις σας με το Ιράν¨. Τελικά τι θα γίνει δεν μπορούμε να ξέρουμε¨.

Στην τελετή Μπαϊραμιού που έγινε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τραπεζούντας (TTSO) μετείχαν ο πρόεδρος Αλη Οσμάν Ουλουσόι, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τζοσκούν Καχραμάν και κάποια μέλη. Στην ομιλία που έκανε ο Αλή Οσμάν Ουλουσόι συνεχάρη τον τουρκικό λαό για την διπλή γιορτή του Μπαιραμιού και της Γιορτής της Νίκης, και δήλωσε πως ¨Στον εξελισσόμενο κόσμο η πλέον πεφωτισμένη χώρα που εφαρμόζει τους ισλαμικούς κανόνες.
…………………….
¨Οι ΗΠΑ κατάφεραν το Ιράκ, κατάφεραν την Λιβύη. Η Συρία είναι στην σειρά. Οι άρχοντες του πετρελαίου είδαν αυτή την κατάσταση. Συνεχίζονται τα παζάρια στο πλαίσιο ¨Πάρε ότι βρεις αλλά μην μας ακουμπάς¨. Το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα στηρίζουν τη Συρία. Με την Συρία ήρθαμε αντίθετοι. Δεν έπρεπε¨.
…………………
¨….Στην αρχή οι συναλλαγές μας ήταν στα 450 εκ.$ και στο τέλος του 2011 έφτασαν τα 11 δις $. Έχω πάει στο Ιράν και μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας Αμπντουλλάχ Γκιούλ και με τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Σε αυτές τις συναντήσεις τέθηκε ως στόχος των συναλλαγών μας τα 30 δις $. Πιστεύω πως μέσα σε 3-5 χρόνια ο όγκος των συναλλαγών μας θα φτάσει τα 25 εκ.$¨.
¨Ο ΗΠΑ ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ¨
Ο Ουλουσόι κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως προσπαθούνε να χαλάσουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ιράν και συνέχισε λέγοντας :
¨Σήμερα στόχος των ΗΠΑ είναι να μας ανακατέψουν με το Ιράν. Αυτό το είπα και στους Αμερικανούς και το λέω και εδώ¨.
………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου