Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Νέες μειώσεις μισθών και περικοπές δαπανών απαιτεί η τρόικα

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Νέες μειώσεις μισθών και περικοπές δαπανών απαιτεί η τρόικα
eurokinissi
Mε τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με την ελληνική πλευρά να πιέζεται για πρόσθετες περικοπές δαπανών, επίσπευση συλλογής ληξιπρόθεσμων οφειλών και μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συζήτησης τίθενται κυρίως οι κυβερνητικές δράσεις στο σκέλος της περικοπής των δαπανών και της προώθησης των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων (π.χ. νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, κ.λπ.).

Στο σκέλος των εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει την πλήρη απόδοση έως το τέλος του έτους των έκτακτων φορολογικών μέτρων, που θα μειώσουν τις αποκλίσεις του προϋπολογισμού, ενώ ειδικό βάρος θα δοθεί στη μείωση της φοροδιαφυγής και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας αναγνώρισαν ότι έκαναν λάθος εκτιμήσεις για το ύψος του ελλείμματος, καθώς και της ύφεσης στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου