Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Online βρίσκεται πλήρης βάση διπλωματικών εγγράφων του Wikileaks

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αρχίζει το κυνήγι του......... θησαυρού!!!
Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/20635

wikileaks99 Online βρίσκεται πλήρης βάση διπλωματικών εγγράφων του Wikileaks Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, το Wikileaks έχει χάσει τον έλεγχο εκατομμυρίων αδημοσίευτων εγγράφων που αφορούν την κυβέρνηση των Η.Π.Α. – Αυτή τη φορά τα αρχεία βρίσκονται online.
Τα αδημοσίευτα διπλωματικά έγγραφα περιλαμβάνονται σε ένα αρχείο 1.73GB, το οποίο προστατεύεται από κωδικό και ονομάζεται cables.csv. Το αρχείο αυτό σύμφωνα με αναφορές κυκλοφορεί κάπου στο διαδίκτυο και όπως <…>



ισχυρίζεται ο εκδότης της εφημερίδας «Der Freitag» εκείνος το βρήκε και εντόπισε  πολύ εύκολα τον κωδικό για να το ανοίξει.
Αντίθετα με τα άλλα αρχεία που είχε δημοσιεύσει επιλεκτικά το Wikileaks, από πέρυσι το φθινόπωρο, τα νέα έγγραφα ήταν διάσπαρτα και αδημοσίευτα. Τα έγγραφα αυτά περιλαμβάνουν ονόματα πληροφοριοδοτών και πιθανών πρακτόρων των Μυστικών Υπηρεσιών, που είχαν αποκλειστεί από τη λίστα της επίσημης δημοσίευσης.
Όπως δηλώνει ο εκδότης τα αρχεία περιλαμβάνουν ονόματα από πιθανούς πράκτορες στο Ισραήλ, την Ιορδανία, το Ιράν και το Αφγανιστάν, καθώς επίσης επισήμανε πως πολλά ενδιαφερόμενα μέρη όπως η Ιρανική κυβέρνηση ή οι μυστικές υπηρεσίες πιθανόν να τα έχουν ήδη στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου