Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σε ισχύ από αύριο ο ΦΠΑ 23% στα τρόφιμα - "Δεν πληρώνω" οι εστιάτορες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Ακριβότερα θα στοιχίζουν πολλά προϊόντα για τα νοικοκυριά από αύριο Πέμπτη λόγω της μετάταξής τους στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Μεταξύ άλλων ανατιμώνται χυμοί, αναψυκτικά και ροφήματα ανεξαρτήτως από που πωλούνται.

Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο μέχρι την άρση της απόφασης για αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης, αποφάσισε μετά από Γενική συνέλευση η Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων. Οι εκπρόσωποι του κλάδου Εστίασης αποφάσισαν ακόμα να προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της ΔΕΘ καθώς και σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων και να καταθέσουν τα κλειδιά στο υπουργείο Οικονομικών.

«Η στάση πληρωμών θα γινόταν από μόνη της, έπρεπε το υπουργείο Οικονομικών να πάρει πίσω το μέτρο», δήλωσε ο Γιώργος Καββαθάς, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84.


Αναστολή της εφαρμογής του μέτρου μετάταξης του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά. «Η κυβέρνηση από αύριο με την εφαρμογή του ΦΠΑ για το 23% στα είδη εστίασης θα δρέψει τους καρπούς της απροσμέτρητης προχειρότητάς της στη δημοσιονομική διαχείριση και η κοινωνία θα υποστεί τις συνέπειες», τονίζει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης.

«Αυξάνοντας τους φορολογικούς συντελεστές και τις δημόσιες δαπάνες η κυβέρνηση στραγγαλίζει την παραγωγική Ελλάδα, προς όφελος των φοροφυγάδων και των κρατικοδίαιτων κομματικών στρατών και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή» δήλωσε η Δημοκρατική Συμμαχία.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου