Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η Γερμανία εγκρίνει την επέκταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=305752

    Η γερμανική κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ επικύρωσε την επέκταση των μέτρων καταπολέμησης της κρίσης του χρέους της Ευρωζώνης καταπνίγοντας την αντίδραση μέσα στον συνασπισμό που απειλεί να εκτρέψει το πακέτο των μέτρων.




Κορυφαία μέλη του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Μέρκελ όπως ο οι Michael Meister και Volker Kauder δήλωσαν πως έχουν εμπιστοσύνη πως θα εξασφαλιστεί η πλειοψηφία στον κυβερνητικό συνασπισμό για τις προτεινόμενες αλλαγές του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης.
Οι υπουργοί που συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο υποστήριξαν το ανανεωμένο Ταμείο EFSF (European Financial Stability Facility) ώστε να περιλαμβάνει τη δυνατότητα αγοράς κρατικών ομολόγων, γεγονός που θα αυξήσει το μερίδιο της Γερμανίας στις δανειακές εγγυήσεις του EFSF στα 211 δις ευρώ 123 δις που είναι σήμερα.
Τα μέτρα έχουν ζητήσει εσπευσμένα οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τη σύνοδο κορυφής της 21 Ιουλίου.
Με δύο εκλογές σε ομόσπονδα κρατίδια τον προσεχή μήνα πάντως, ορισμένοι βουλευτές του συνασπισμού δήλωσαν πως δεν θα στηρίξουν τη κυβερνητική γραμμή.
Όπως δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων της γερμανικής βουλής, Wolfgang Bosbach, «δεν είμαι κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα, απλώς αμφιβάλλω πως τα μεγαλύτερα χρέη μπορούν πράγματι να βοηθήσουν».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου