Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΣΗΡΙΑΛ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Αντιφωνητής 16-8-2011

Η Τουρκία σε Κουρδιστάν και Πόντο
Καμμία σχέση με τηλεσήριαλ!
Στις 15 Ιουλίου 2011 η εφημερίδα της Τουρκίας «Μπιργκιούν» δημοσίευσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν (στα «Νοτιοανατολικά», όπως το λένε με σεμνότητα). 



Τα στοιχεία αυτά, προερχόμενα από τη σχετική συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΙΗD) του Ντιγιαρμπακίρ, αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2011 και πραγματικά σοκάρουν δείχνοντας αύξηση των βασανιστηρίων. Αποδεικνύουν με την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών το πόσο προχώρησε η πραγματική δημοκρατία στη γείτονα: παρά τις αναμφισβήτητες βελτιώσεις που έφερε ο Ερντογάν, η χώρα παραμένει δεκαετίες πίσω από τα ευρωπαϊκά και τα δικά μας δεδομένα. Και δεν μιλάμε βεβαίως για δικαιώματα του τύπου «υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια», «άρνηση στράτευσης για λόγους ιδεολογίας» και άλλες νεοταξίτικες προστυχιές, αλλά για 85 ομαδικούς τάφους με 1330 πτώματα, για φόνους, βασανιστήρια, φυλακίσεις, απαγορεύσεις… Προσέξτε μερικά από τα (καταγεγραμμένα) στοιχεία που παρέθεσε ο γραμματέας της IHD, Ρατζί Μπιλιτζί:

12 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους και 43 τραυματίστηκαν
49 αντάρτες του ΡΚΚ σκοτώθηκαν και 3 τραυματίστηκαν
Δολοφονίες αγνώστων δραστών, εξωδικαστικές εκτελέσεις, παραβίαση χρήσης όπλου: 11 νεκροί και 61 τραυματίες
Νάρκες και άλλα εκρηκτικά: 5 νεκροί και 22 τραυματίες
Επίσημες «παραλείψεις και αμέλειες»: 18 νεκροί
Αυτοκτονίες αστυνομικών – στρατιωτών: 15 νεκροί και 3 απόπειρες, 63 αυτοκτονίες πολιτών και 16 απόπειρες, 18 αυτοκτονίες παιδιών και 10 απόπειρες
Επίσης: 4015 συλλήψεις, 1145 φυλακίσεις, 1010 περιπτώσεις βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης, 1555 έρευνες, μηνύσεις και ποινές σε βάρος πολιτών, 476 παραβιάσεις δικαιωμάτων στις φυλακές, 335 επεμβάσεις σε κοινωνικά γεγονότα με 762 τραυματίες (!), 24 πρακτικές σε βάρος κηδειών ανταρτών, 95 απαγορεύσεις πρόσβασης σε βοσκότοπους κτλ κτλ. Ο συνολικός αριθμός των παραβιάσεων ανήλθε στις 16.482, με έναν μέσο όρο που προσεγγίζει τις 100 ημερησίως!
Και στον Πόντο
Εξίσου ενδιαφέροντα ήταν κι όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «Ραντικάλ» (8-8-11) για την κρατική παρακολούθηση του καθολικού ιερέα Αντρέα Σαντόρο που δολοφονήθηκε στις 5-2-2011 στην Τραπεζούντα. Τα επίσημα έγγραφα δείχνουν ότι η Αστυνομία παρακολουθούσε το τηλέφωνο του άτυχου ιερέα της εκκλησιάς της Παναγίας, θεωρώντας τον ύποπτο για «ποντιακές δραστηριότητες», μέχρι και τη μέρα της δολοφονίας του από τον Ογουζχάν Ακντίν. Μαζί παρακολουθούνταν και δύο Σουηδοί προτεστάντες (Κάρλ Μάγκνους και Στέφαν Πέρσον) κι ένας Τούρκος (Κερίμ Μποζκούρτ) που σχετίζονταν με τον Σαντόρο, επίσης ως ύποπτοι για το ίδιο «έγκλημα». Μετά το φονικό έφυγαν όλοι από την Τραπεζούντα.
Πώς λέμε Εζέλ, Μενεξές κτλ; Έ, καμμία σχέση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου