Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ναυπήγηση νέου τουρκικού ερευνητικού πλοίου Σε 100 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό κόστος

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....η Ελλάδα παρότι έχει την θάλασσα στο βρακί της , δεν έχει εξερευνητικό πλοιάριο , αλλά ακόμα και να μην έχει μπορεί να μισθώσει .....φανταστείτε πόσο χρήμα χάνεται από την μη σεισμική χαρτογράφηση του βυθού ????
Η Τουρκία αυτό που κάνει τώρα είναι η χαρτογράφηση μέσω σεισμικών ερευνών για απόκτηση δεδομένων αποκλειστικού χαρακτήρα και μετά να μπορεί να τα πουλήσει στις εταιρίες πετρελαίου που ενδιαφέρονται για εξόρυξη ......
Όπως και έχει γίνει με χάρτες και δεδομένα της Κύπρου που τις πούλησε σε 2 γαλλικές εταιρίες , 1,5 δις η κάθε εταιρία....
Για όσους θα θελήσουν να πουν ότι έχουμε σεισμικά δεδομένα αλλά και χαρτογραφήσεις , θα τους πούμε να πάνε να ψάξουν και εάν βρουν, ας κοιτάξουν πρώτα από πότε είναι ........!!!!!
Όσο για το κόστος , σκεφτείτε ότι σε καιρό κρίσης το troll ΑΓΌΡΑΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ 900.000 ....ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ , ΕΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ναυπήγηση νέου τουρκικού ερευνητικού πλοίου





Εχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη ναυπήγηση νέου τουρκικού ερευνητικού πλοίου, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Ραντικάλ”, ο Γιλντίζ κατά τη διάρκεια δεξίωσης χθες, είπε ότι έχει δοθεί η σχετική οδηγία στη γενική γραμματεία πολεμικής βιομηχανίας και ότι η ναυπήγηση προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 1-1,5 χρόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το νέο πλοίο προβλέπεται να έχει μήκος 85-90 μέτρων και πλάτος 18-20 μέτρων και να έχει τη δυνατότητα υποθαλάσσιων ερευνών σε βάθος τριών χιλιάδων μέτρων. Το συνολικό κόστος αναμένεται να ανέλθει σε 100 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου