Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κατακόρυφη άνοδος της δημοτικότητας του Ομπάμα

Σχόλιο ιστολόγιου μας : ....έχει και εκλογές ο άνθρωπος.....
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στον ΟΗΕ σχετικά με την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους.
Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αυξήθηκε κατακόρυφα στο Ισραήλ μετά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, με την οποία τάχθηκε κατά της δημιουργίας Παλαστινιακού κράτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Jerusalem Post.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54% των Ισραηλινών Εβραίων πιστεύουν ότι η πολιτική του Ομπάμα είναι ευνοϊκή προς το Ισραήλ, ενώ το 19% πιστεύει ότι είναι φιλο-παλαιστινιακή. Αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Μάιο έδειχνε ότι το 12% των Ισραηλινών θεωρεί την αμερικανική πολιτική φιλο-παλαιστινιακή.
Την ομιλία του Ομπάμα χαιρέτισαν ισραηλινοί πολιτικοί στο σύνολό τους, ενώ η παλαιστινιακή ηγεσία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της επειδή ο Ομπάμα αγνόησε τον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία.



Ο Ομπάμα είχε κερδίσει την υποστήριξη του 80% των εβραίων ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές του 2008 και μια ενδεχόμενη μείωση του ποσοστού αυτού το 2012 θα έθετε σε κίνδυνο την επανεκλογή του, σε πολιτείες όπως η Φλόριντα και η Πενσιλβάνια, όπου οι εβραίοι ψηφοφόροι αποτελούν σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος.
Στην δημοσκόπηση της Jerusalem Post συμμετείχαν 506 άνθρωποι με περιθώριο σφάλματος +/-4,5%.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου