Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

O Barroso στηρίζει, η Τρόικα έρχεται - Η 6η δόση θα εκταμιευθεί αλλά το μέλλον είναι άδηλο - Τραπεζική αναλαμπή με αγορές από Citigroup, Cheuvreux, SG – Το ελληνικό CDS στο 65% το υψηλότερο στον πλανήτη

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd9)Η τρόικα μπορεί να έρχεται όπως αναμενόταν στην Ελλάδα, μπορεί η 6η δόση να εκταμιευθεί αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το μέλλον της οικονομίας και της αγοράς είναι άδηλο. Ο Βarroso μπορεί να μιλάει για μηχανισμό εγγυήσεων με στόχο να στηριχθεί η Ελλάδα και οι τράπεζες αλλά το θέμα είναι οι Ευρωπαίοι συμφωνούν; Η σημερινή αναλαμπή στο ΧΑ το οποίο κινείται οριακά άνω των 800 μονάδων στις 805 μονάδες με κέρδη 1,77% δεν μεταβάλλει την πτωτική τάση.
Η άποψη των Γερμανών Βιομηχάνων ότι δεν επενδύουν στην Ελλάδα γιατί η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, αποτελεί το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει υποστεί η Ελλάδα…μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό των κερδοσκόπων.

Οι Γερμανοί απλά υποστηρίζουν μην περιμένετε επενδύσεις γιατί η Ελλάδα χρεοκοπεί, εκφράζοντας έτσι την πλέον απαξιωτική δήλωση για ένα κράτος.
Οι επενδυτές έχουν πλήρως κατανοήσει την κατάσταση.
Η κρατική ανικανότητα οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος της κατάρρευσης αυτό που εμείς αρνούμαστε να δεχτούμε το υποστηρίζουν επίσημα οι Γερμανοί βιομήχανοι.
Αν η Γερμανία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι ακατάλληλη για επενδύσεις ποιος θα επενδύσει στην Ελλάδα…ο φύλαρχος από την Γκάνα ή την Ακτή Ελαφαντοστού;
Χωρίς ξένες επενδύσεις η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βάλει μπρος τον κινητήρα της ανάπτυξης και αν δεν υπάρξει ανάπτυξη ακόμη και αν αποφευχθεί η χρεοκοπία η χώρα δεν θα έχει τύχη.
Οι επενδυτές στις αγορές έχουν πλήρως προδιαγράψει την πορεία της χώρας.
Ο κίνδυνος κατάρρευσης της οικονομίας είναι ορατός όχι υποθετικός και οι δήθεν υποστηρικτές ενός κατεστημένου που οδήγησε στο αδιέξοδο την χώρα δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και η Γερμανία χθες έστειλε ένα μήνυμα κινδυνεύετε να χρεοκοπήσετε Έλληνες.
Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και όσοι ακόμη αναπολούν τις παλιές λογιστικές δόξες της χώρας θα πρέπει να αντιληφθούν κάτι απλό τα χειρότερα είναι εμπρός.
Σε ένα περιβάλλον όπου οι ισχυροί επενδυτές προεξοφλούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει το ελληνικό χρηματιστήριο θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά.
Σήμερα, μετά από συνεχείς εναλλαγές προσήμων, κινείται στις 805 μονάδες +1,77%.
Ο τραπεζικός κλάδος επιχειρεί να αντιδράσει. Ωστόσο και σήμερα, όπως και χτες, σημαντική είναι η στήριξη από την Alpha Bank και τη Eurobabnk.
Η Εθνική στα 2,83 ευρώ +5,20% με αποτίμηση 2,70 δις ευρώ.
Η Alpha στα 1,39 ευρώ +10,32% στα 742 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.
Η Eurobank στα 0,99 ευρώ +11,24% στα 547 εκατ η αποτίμηση.
Η Πειραιώς στα 0,49 ευρώ  +6,52% με αποτίμηση 560 εκατ. ευρώ.
Η Marfin στα 0,35 ευρώ +6% με αποτίμηση 563 εκατ. Να σημειωθεί ότι θα προχωρήσει σε νέες εκδόσεις αξιογράφων κεφαλαίων προς αντικατάσταση παλαιότερων ενώ δεν θα προχωρήσει σε  αύξηση κεφαλαίου.
Η Κύπρου στα 1,20 ευρώ +0,84% στα 1,08 δις η αποτίμηση
Η Proton bank με κέρδη 5% στα 0,21 ευρώ και 13,1 εκατ αποτίμηση.
Το ΤΤ με κέρδη 5,26% στα 0,80 ευρώ με αποτίμηση 227 εκατ ευρώ.
Από τις μετοχές του εικοσάρη πλην τραπεζών η ΕΕΕΚ +0,53%, ο ΟΤΕ +2,63%, η ΜΙΓ +4%, ο Τιτάνας σταθεροποιητικά, η Ελλάκτωρ στο +2,13%.
Από τους ξένους οι κινήσεις συνεχίζουν να είναι ελεγχόμενες αν και σήμερα εμφανίστηκαν κατά βάση αγοραστές.
Στην Εθνική 80 χιλ η Citigroup και 50 χιλ η Societe Generale.
Στην Alpha 250 χιλ η Cheuvreux και 90 χιλ η Citigrroup
Στην Eurobank 770 χιλ η Chruvreux. Να σημειωθεί ότι μόνο τις τελευταίες 20 μέρες έχουν διακινηθεί 12 εκατ μετοχές ή το 2,1% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.
Στην Πειραιώς 400 χιλ μετοχές από την Citigroup


Η απόδοση 65% στο ελληνικό CDS είναι η υψηλότερο στον κόσμο

Η απόδοση 65% στο ελληνικό CDS είναι η υψηλότερη στον κόσμο.
Ούτε η Ζιμπάμπουε δεν έχει τέτοιο CDS η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε παρωδία.
Τα CDS των χωρών της Νότιας Ευρώπης κινούνται σταθεροποιητικά ελαφρώς μετά το χθεσινό κλείσιμο λόγω και της πληροφορίας ότι η Τρόικα θα έρθει στην Ελλάδα.
Πορτογαλία 1110 μονάδες βάσης, Ισπανία 370 μονάδες βάσης, Ιταλία 460 μονάδες βάσης.
Η Γαλλία CDS 177 μ.β. και η Γερμανία 104 μονάδες βάσης.
Το ευρώ στα 1,3670 δολάρια με χαμηλό 1,3540 δολάρια και υψηλό 1,3690 δολάρια.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου