Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν 2.900 παράνομοι μετανάστες Δεν διέθεταν άδεια παραμονής και είχαν προηγούμενα με τη δικαιοσύνη

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Περίπου 2.900 άνθρωποι που έχουν προηγούμενα με τη δικαιοσύνη και δεν διέθεταν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα, στη μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους που έχει διεξαχθεί ποτέ στην ιστορία, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων (ICE).

Η επιχείρηση «Επαλήθευση» διεξήχθη σε 50 αμερικανικές πολιτείες καθώς και στα υπερπόντια εδάφη από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεταξύ των 2.901 ανθρώπων που συνελήφθησαν, οι 1.282 είχαν πολλαπλές καταδίκες εναντίον τους και περισσότεροι από 1.600 είχαν εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης για εγκλήματα όπως ένοπλη επίθεση, απόπειρα δολοφονίας, ή διακίνηση ναρκωτικών, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η ICE.

Συνολικά 681 παράνομοι μετανάστες απελάθηκαν από τη χώρα έπειτα από την καταδίκη τους, όμως επέστρεψαν στις ΗΠΑ, επεσήμανε η ICE.

Υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα η αμερικανική κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί στη σύλληψη ανθρώπων που δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, εκτιμώντας ότι αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία.

Οι ΗΠΑ έχουν απελάσει περίπου 350.000 παράνομους μετανάστες στη διάρκεια των τριών προηγούμενων ετών ο αριθμός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ. Περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν προηγούμενα με τη δικαιοσύνη.

Μπροστά στις διαμαρτυρίες των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κυβέρνηση του Ομπάμα ανακοίνωσε στις 25 Αυγούστου ότι θα αναστείλει την απέλαση των παράνομων μεταναστών που δεν έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη.

Η ICE έχει ήδη διεξάγει επιχειρήσεις όπως αυτή που ανακοινώθηκε σήμερα, όμως τούτη είναι η πρώτη που γίνεται ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα. Περισσότεροι από 1.900 πράκτορες πήραν μέρος στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας.

«Το αποτέλεσμα αυτής της στοχευμένης επιχείρησης των δυνάμεων ασφαλείας υπογράμμισε τη δέσμευση της ICE και τη σημασία που δίνεται στη σύλληψη και την απέλαση αλλοδαπών που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα και αυτών που παίζουν με το μεταναστευτικό μας σύστημα», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Τζον Μόρτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου