Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ Συνελήφθη ο «Τσάρος των Ρομά» στη Βουλγαρία

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Ο 69χρονος Κίριλ Ράσκοφ, ο αυτοαποκαλούμενος "Τσάρος των Ρομά", η ασυλία του οποίου και των συνεργατών του προκάλεσαν άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις και επεισόδια εθνοτικής βίας στη χώρα, τις τελευταίες μέρες, συνελήφθη στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) της Βουλγαρίας.

Συνελήφθη ο «Τσάρος των Ρομά» στη Βουλγαρία
"Ο Κίριλ Ράσκοφ συνελήφθη και κρατείται στην πόλη Πλόβντιβ", δήλωσε, σήμερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Καλίν Γκεοργκίεφ στον τηλεοπτικό σταθμό "Nova TV".

Ο Ράσκοφ κατηγορείται για απειλή δολοφονίας και αντιμετωπίζει έξι χρόνια φυλάκιση, αν κριθεί ένοχος.

Η δολοφονία, την περασμένη Παρασκευή, του 19χρονου Άνγκελ Πέτροφ, ο οποίος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από μικρό λεωφορείο, που οδηγούσαν Ρομά, συγγενείς του "Τσάρου Κίρο", οδήγησε σε μαζικές διαμαρτυρίες Βούλγαρων στο χωριό Κατούνιτσα. Ένας 16χρονος κάτοικος του χωριού, φίλος του θύματος, έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των επεισοδίων από καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο "Τσάρος Κίρο" είχε καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα σε ποινή κάθειρξης 30 ετών, αλλά την περίοδο πριν από τις δημοκρατικές αλλαγές στη Βουλγαρία.

Τα τελευταία έξι χρόνια διεξάγεται έρευνα σε βάρος του για διάφορες παρανομίες- από την παραγωγή παράνομου αλκοόλ έως την παράνομη κτήση γης- αλλά του επιβλήθηκε πρόστιμο και μία φορά αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Οι κάτοικοι του χωριού Κατούνιτσα καταγγέλλουν ότι ο Ράσκοφ και η οικογένειά του προσπαθούν να ελέγξουν το χωριό και ότι τους εκφοβίζουν για να παραμένουν υπάκουοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου