Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΙΡΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ Ευθείες βολές κατά των ΗΠΑ έριξε ο Αχμαντινετζάντ στον ΟΗΕ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......ξέρει ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν μαζί του και ότι μπορεί να ελέγξει το πεδίο της Μ. Ανατολής .....έχει άσους κρυμμένους.....
Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4572917
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΗΤΑΝ η χθεσινή ομιλία του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη Νέα Υόρκη, κατά την έναρξη της συνόδου του ΟΗΕ για την αναθεώρηση της Συνθήκης περί της Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Οπλων (ΝΡΤ). «Κοιτάζοντας» προς τις ΗΠΑ, ο ιρανός πρόεδρος αξίωσε την τιμωρία των κρατών που απειλούν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν επιδεικτικά από την αίθουσα οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας.



 Ο Αχμαντινετζάντ απέρριψε ακόμα μία φορά τις καταγγελίες πως η χώρα του κατασκευάζει πυρηνικά όπλα και κάλεσε τα υπόλοιπα 188 κράτη που έχουν υπογράψει τη ΝΡΤ να θεωρήσουν «την οποιαδήποτε απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων ή επίθεσης εναντίον ειρηνικών πυρηνικών εγκαταστάσεων ως μια παραβίαση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας». Ηταν μία σαφής αναφορά στις ΗΠΑ που αναθεώρησαν πρόσφατα το πυρηνικό τους δόγμα, διατηρώντας όμως το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά εναντίον του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Η σύνοδος για τη ΝΡΤ διοργανώνεται ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζει την αμερικανική πρόταση για επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν. Μιλώντας λίγο πριν να ανεβεί με τη σειρά της στο βήμα, η Χίλαρι Κλίντον είχε προειδοποιήσει πως ο ιρανός πρόεδρος σχεδίαζε να «εκτρέψει την προσοχή από την άρνησή του να συμμορφωθεί προς την ΝΡΤ» και είχε ξεκαθαρίσει πως η Ουάσιγκτον δεν επρόκειτο να επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου