Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Σύννεφα» στα Ηλύσια Πεδία Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά ο κουμπάρος του Σαρκοζί

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....από τα καλά παιδιά και ο Νικολά , από όπου και να τον πιάσεις ... λερώνεσαι!!!!
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231129724

Ο Νικολά Σαρκοζί αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση

Ο Νικολά Σαρκοζί αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 



Παρίσι, Γαλλία
Κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιου χρήματος απαγγέλθηκαν από τη γαλλική Δικαιοσύνη στον Νικολά Μπαζίρ, στενό φίλο και κουμπάρο του Νικολά Σαρκοζί.



Η δίωξη έρχεται στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Εντουάρ Μπαλαντίρ το 1995, η οποία φέρεται να χρηματοδοτήθηκε μέσω ενός κυκλώματος διαφθοράς που συνόδευε ένα συμβόλαιο εξοπλισμών με το Πακιστάν.

Η γαλλική προεδρία επισημαίνει ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε ανάμειξη του Νικολά Σαρκοζί στην υπόθεση που τελεί υπό δικαστική διερεύνηση -ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας είχε διατελέσει εκπρόσωπος του Εντουάρ Μπαλαντίρ και ήταν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του.

Σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία διαβεβαιώνει ότι ο Νικολά Σαρκοζί δεν είχε «ποτέ την παραμικρή ευθύνη στη χρηματοδότηση της εκστρατείας αυτής» όταν ήταν εκπρόσωπος του Μπαλαντίρ.

Ο 54χρονος Νικολά Μπαζίρ, στον οποίο απαγγέλθηκαν την Πέμπτη κατηγορίες για κατάχρηση δημόσιου χρήματος, ήταν διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαλαντίρ, όταν ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας ηττήθηκε από τον Ζακ Σιράκ στις προεδρικές εκλογές του 1995.

Αντιμετωπίζει συγκεκριμένα την κατηγορία της συνέργειας στην κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Μετά την απαγγελία του κατηγορητηρίου αφέθηκε ελεύθερος. Οι δικαστές που έχουν αναλάβει την έρευνα απήγγειλαν την Τετάρτη κατηγορίες και σε ένα άλλο κοντινό πρόσωπο του Νικολά Σαρκοζί, τον σύμβουλό του σε θέματα επικοινωνίας Τιερί Γκομπέρ.

Η γαλλική Δικαιοσύνη διερευνά για ένα πιθανολογούμενο κύκλωμα διαφθοράς που συνδέεται με την πώληση υποβρυχίων στο Πακιστάν και θέλει να επαληθεύσει αν τα χρήματα που είχαν διατεθεί για προμήθειες στο Πακιστάν χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του Μπαλαντίρ (1994-1995).

Οι ερευνητές ενδιαφέρονται για πιθανούς δεσμούς ανάμεσα στον Τιερί Γκομπέρ με τον Γαλλο-Λιβανέζο επιχειρηματία Ζιάντ Τακιεντίν, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο μεσάζων σε δύο συμβόλαια εξοπλισμού με το Πακιστάν και τη Σαουδική Αραβία.

Ο Νικολά Μπαζίρ διαψεύδει τις κατηγορίες εις βάρος του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου