Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το σχόλιο του http://tourkikanea.gr/ : Σχόλιο : Δηλαδή το Ισραήλ είναι κατοχικό κράτος ενώ η….Αισέ στην βόρεια Κύπρο τι είναι ;
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Εφ. Ακσάμ 22-9-2011

Ο Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις του Τσάρλι Ρος στην αμερικανική τηλεόραση
Σε ερώτηση του Ρος σχετικά με την ¨αντιπαλότητα προς το Ισραήλ¨ ο Ερντογάν είπε πως ¨Εμείς ως Τουρκία δεν έχουμε οποιαδήποτε αρνητικότητα απέναντι στον λαό του Ισραήλ. Η προσέγγιση μας είναι ενάντια στην ηγεσία του Ισραήλ.¨



Ο Ερντογάν ανέφερε πως ¨Ξέρετε ότι η ηγεσία του Ισραήλ έκανε επίθεση στα διεθνή ύδατα σε τρία πλοία που είχαν πάνω από 400 ανθρώπους από 33 διαφορετικές εθνικότητες. Η πραγματοποίηση αυτής της επίθεσης αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Δεν είναι ανθρώπινη, δεν είναι ηθική, ενώ η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενεύης χρησιμοποίησε την φράση πως ¨είναι πρόστυχη¨, και  για αυτό το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, να καταβάλει αποζημιώσεις και να άρει τον αποκλεισμό στην Γάζα.

Ο Ρος του απηύθυνε ερώτημα λέγοντας : ¨Χαρακτηρίσατε το Ισραήλ κακομαθημένο παιδί, το είπατε επιθετικό, αυτού του είδους η γλώσσα αποφέρει κάποιο όφελος ; ¨ και ο Ερντογάν απάντησε ¨Ναι, το Ισραήλ είναι το κακομαθημένο παιδί της Δύσης. Εξακολουθώ να λέω το ίδιο πράμα¨.
Όταν ο Ερντογάν ρωτήθηκε ¨Μήπως πίσω από τις δηλώσεις ενάντια στο Ισραήλ υπάρχει η προσπάθεια προσπορισμού σεβασμού και δημοφιλίας μέσα στον Αραβικό κόσμο¨ απάντησε πως ¨ Να μιλήσω ανοιχτά. Δεν έχουμε κάποιο ντέρτι με την δημοφιλία. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε το αληθινό και το δίκαιο. Αυτό είναι η αναγκαιότητα της δικαιοσύνης¨.
Όταν τον ρώτησαν ¨Βλέπετε την επίθεση του Ισραήλ ως αιτία πολέμου, έτσι δεν είναι ;¨ ο Ερντογάν απάντησε πως ¨Κανονικά αυτό είναι. Αλλά εμείς ως ισχυρό κράτος φερθήκαμε με υπομονή¨.
¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ¨
¨Αυτή τη στιγμή όχι μόνο η Γάζα αλλά όλη η Παλαιστίνη είναι μια ανοιχτή φυλακή. Αυτοί οι άνθρωποι πως χωράνε μέσα στην Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ; Που είναι η ανθρωπιά ; Που είναι ο κόσμος ; Γιατί δεν αποδίδεται η δέουσα στήριξη και ενδιαφέρον για αυτούς τους ανθρώπους ; Το Ισραήλ έχει μια συγκεκριμένη οικονομική και οπλική ισχύ. Και τι λέει ; Ο Παλαιστίνιος δεν θα έχει όπλο στο χέρι του. Εσύ όμως έχεις ατομική βόμβα, από όλα έχεις. Είναι κάτι που σταματάει το μυαλό. Πως μπορεί να ειπωθεί ναι σε κάτι τέτοιο. Εμείς εδώ στεκόμαστε δίπλα στα θύματα. Μέχρι να δοθεί το δίκιο τους.¨
Όταν ο Ερντογαν ρωτήθηκε ¨Πιστεύετε πως το Ισραήλ έχει νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια του, έχει το δικαίωμα να υπάρχει και να μην υπόκειται σε επιθέσεις με ρουκέτες ;¨, απάντησε το εξής :
¨Αυτή τη στιγμή το Ισραήλ είναι κατοχικό κράτος. Και όντας σε αυτή τη θέση επιζητεί και ακόμη περισσότερα….¨
………………
……………….
Σχόλιο : Δηλαδή το Ισραήλ είναι κατοχικό κράτος ενώ η….Αισέ στην βόρεια Κύπρο τι είναι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου