Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κατά των οικονομικών μέτρων Μεγάλη διαδήλωση αστυνομικών στην Ιταλία

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=147512
Διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των έκτακτων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οργάνωσαν τα συνδικάτα των ιταλών αστυνομικών, έξω από την είσοδο του μεγάρου Μοντετσιτόριο της ιταλικής βουλής. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «andate a lavorare» και «buffone» ( «πηγαίνετε να δουλέψετε» και «μασκαρά») και αμφισβήτησαν, ηχηρά, με παρατεταμένα σφυρίγματα, τον υπουργό Άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσσα κατά την άφιξή του.


Ο Λα Ρούσσα, από την μεριά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Όταν πρόκειται για την αστυνομία, εκτίθεμαι πάντα σε πρώτο πρόσωπο, για τα σώματα ασφαλείας, θα ήμουν έτοιμος να κόψω και το χέρι μου». Ο ιταλός υπουργός, εξέφρασε επίσης επιφυλάξεις, για το αν οι διαδηλωτές, ντυμένοι με πολιτικά, «ήταν όντως αστυνομικοί» και πρόσθεσε ότι «θα κάνει ότι μπορεί για να βελτιωθούν τα μέτρα που τους αφορούν, αν και οι εν λόγω αμφισβητίες, σίγουρα δεν λειτουργούν ενθαρρυντικά στην όλη προσπάθεια».

Τα συνδικάτα των αστυνομικών, από την πλευρά τους, τονίζουν σε ανακοινωθέν τους ότι «οι περικοπές των έκτακτων μέτρων, σε ότι αφορά τον τομέα τους, αγγίζουν τα εξακόσια εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μειώσεις που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν βιώσιμες».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου