Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα Πιστεύεται ότι η οργάνωση έχει στενές σχέσεις με το PKK

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=421179

Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα
Τούρκοι αστυνομικοί εξατάζουν την περιοχή της έκρηξης


Άγκυρα

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας ανέλαβε η ένοπλη οργάνωση Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν (ΤΑΚ), η οποία έχει υπογράψει τις πλέον αιματηρές επιθέσεις στην Τουρκία και πιστεύεται ότι έχει στενές σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Σε μήνυμα που εστάλη στο φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News, η οργάνωση απειλεί να επιτεθεί και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα «ήταν μόνο η αρχή».

«Οι τουρκικές μητροπόλεις θα είναι το πεδίο μάχης μας. Η επίθεση στο Κιζιλάι είναι μόνο η αρχή» αναφέρει η οργάνωση.

Ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης βόμβας που συντάραξε το πρωί της Τρίτης την εμπορική συνοικία Κιζιλάι στην «καρδιά» της τουρκικής πρωτεύουσας ήταν τρεις νεκροί και 15 τραυματίες.

Η ανατίναξη σταθμευμένου οχήματος στην εμπορική συνοικία, όπου συχνάζουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πυροδότησε αλυσιδωτές εκρήξεις σε παρακείμενα αυτοκίνητα -σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από κυβερνητικά κτίρια, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η έκρηξη ακούστηκε σε απόσταση χιλιομέτρων, προκαλώντας πανικό.

Συνολικά έξι οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και κτιρίων. Στην περιοχή επικράτησαν χαοτικές σκηνές· έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα και δυνάμεις της αστυνομίας που απέκλεισαν το σημείο υπό το φόβο δεύτερης έκρηξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου