Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Ταύτιση απόψεων» για ενεργειακή συνεργασία Συνάντηση του Σταύρου Λαμπρινίδη με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4659159
«Πλήρη ταύτιση απόψεων» σε θέματα ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας διαπιστώθηκε, κατά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο περιθώριο των εργασιών της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη.



Στη συνάντηση επανεπιβεβαιώθηκε το «άριστο επίπεδο» των διμερών σχέσεων ενώ συζητήθηκε και η συμμετοχή ρωσικών εταιριών σε επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι δυο υπουργοί συζήτησαν την προώθηση συμβατικού πλαισίου για την ανάπτυξη και περαιτέρω εδραίωση των ελληνορωσικών σχέσεων και την υπογραφή σχετικών συμφωνιών, καθώς και την προετοιμασία για το κοινό «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα και «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία το 2014.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που δημιουργείται στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις απειλές της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, καθώς και άλλα ευρύτερα ζητήματα της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Λαμπρινίδης συνεχίζει και σήμερα το πρόγραμμα των επαφών τoυ με διαδοχικές συναντήσεις, στο περιθώριο των εργασιών της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ενώ παρακολούθησε την ομιλία του προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε επίσης συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αργεντινής και του Ισραήλ και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και με το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την Τετάρτη είχε συναντηθεί επίσης με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.

Το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα), ο Στ.Λαμπρινίδης θα συμμετάσχει σε συνάντηση και δείπνο των 27 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, μέσα στα πλαίσια του Διατλαντικού Διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου