Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το Συμβούλιο από οικονομική άποψη επιδιώκει διεθνή υποστήριξη

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο στη Λιβύη κατέλαβε το τελευταίο κάστρο του Καντάφι τη Σάμπχα.

Το Συμβούλιο από οικονομική άποψη επιδιώκει διεθνή υποστήριξη. Τέλος ζήτησε την απελευθέρωση των 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων δηλαδή το  “παγωμένο” ποσό του Καντάφι   από το εξωτερικό.
Το Μεταβατικό Συμβούλιο το οποίο εκπροσωπεί τη Λιβύη πήρε τη θέση του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επίσης κατέλαβε το τελευταίο κάστρο του Καντάφι, τη Σάμπχα.
Το Συμβούλιο ερευνά τους ισχυρισμούς ότι ο Καντάφι βρισκόταν στη Σάμπχα και εγκατέλειψε την πόλη την τελευταία στιγμή πριν την εισβολή.
Ανεστάλη η πολιορκία σε Σύρτη και Μπάνι Ουαλίντ όπου βιώνονταν βίαιες συγκρούσεις για να εγκαταλείψουν τις πόλεις οι άμαχοι. Αυτοί η ενέργεια σχολιάστηκε ως προετοιμασία για τελική επίθεση ενώ το ΝΑΤΟ παρέτεινε τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λιβύη για τρεις μήνες. Η συμμαχία δήλωσε ότι στην περίοδο αυτή είναι σίγουρη πως θα τερματιστεί ο πόλεμος στη χώρα.
Από την άλλη οι δυνάμεις του Καντάφι ανέφεραν ότι τις δυο τελευταίες μέρες σε βομβαρδισμούς του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και του ΝΑΤΟ, στη Σύρτη σκοτώθηκαν 151 άμαχοι.
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο το οποίο πήρε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ σε  εναέριες επιχειρήσεις από την άλλη προσπαθεί να δημιουργήσει την υποδομή της  νέας περιόδου. Γι’αυτό χρειάζεται οικονομικούς πόρους. Τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια του Καντάφι στην Κεντρική τράπεζα της Λιβύης κατασχέθηκαν από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. 
Το Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημιουργηθεί η νέα κυβέρνηση ενώ ο Μαχμούτ Τζιμπρίλ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να απελευθερωθούν τα 170 δισεκατομμύρια δολάρια του Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου