Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αντι-αλβανική εκστρατεία ελβετικού κόμματος

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/09/blog-post_3236.html


Η εκστρατεία ωθήθηκε από βιαιοπραγίες που έγιναν από Αλβανούς σε βάρος Ελβετών πολιτών πριν από ένα μήνα.
 
Το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), έχει εντάξει στην εκστρατεία την αντι-αλβανική προπαγάνδα, αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Το SVP έχει εκδώσει προπαγανδιστικές αφίσες και φυλλάδια προβαίνοντας σε μια εκστρατεία κατά των ξένων μεταναστών, αλλά ασχολείται ειδικότερα με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

Ο κύριος εκφραστής αυτής της εκστρατείας είναι ένας από τους ηγέτες του κόμματος, ο Christoph Blocher, ο οποίος έχει εκφράσει τις σκέψεις και το μίσος του  εναντίον των Αλβανών, τόσο στις εσωκομματικές συζητήσεις όσο και στις δημόσιες δηλώσεις του.

Η εκστρατεία ωθήθηκε από βιαιοπραγίες που έγιναν από Αλβανούς σε βάρος Ελβετών πολιτών πριν από ένα μήνα.

Το ελβετικό Λαϊκό Κόμμα ασχολείται σοβαρά με το ζήτημα των Αλβανών μεταναστών από το Κοσσυφοπέδιο, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις του οι Αλβανοί ανέρχονται πάνω από 170 χιλιάδες άτομα.

Κατά της εκστρατείας αντιτίθεται η Καθολική Εκκλησία της Ελβετίας, η οποία υην χαρακτηρίζει ως βάναυση εκστρατεία.

«Δεν μπορούμε να κατηγορούμε ένα ολόκληρο έθνος ή μια εθνική παράδοση με μία ή δύο περιπτώσεις. Αυτό δεν βοηθά την Ελβετία και τον πολιτισμό της, αντίθετα φέρνει το μίσος και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής»

Απαντήσεις στις κομματικές τοποθετήσεις του SVP αναμένεται να δώσουν  οι άλλοι πολιτικοί φορείς της Ελβετίας καθώς και οι ενώσεις των Αλβανών στην Ελβετία.


-
Πηγή: ina-news
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου