Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Στρατεύματα της Συρίας συγκεντρώνονται σε μεγάλες πόλεις της χώρας

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/5982

Στρατεύματα της Συρίας συγκεντρώνονται σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, που αποτελούν τις εστίες της εξέγερσης, κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσαν σήμερα σύροι ακτιβιστές στη Βηρυτό.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, στρατεύματα συγκεντρώνονται στις πόλεις Χάμα και Χομς και στην επαρχία Ντεράα στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου έχουν πραγματοποιηθεί οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις τους τελευταίους μήνες.

«Ετοιμάζονται για ευρείας κλίμακας επιχείρηση στις πόλεις αυτές», δήλωσε ακτιβιστής και τόνισε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τις οικογένειες των ακτιβιστών και των διαδηλωτών που πρώτοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν στα μέσα Μαρτίου.

«Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών εάν αναζητούν κάποιον ακτιβιστή και δεν τον βρίσκουν, τότε επιτίθενται ή συλλαμβάνουν μέλη των οικογενειών τους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συριακής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι γονείς του διεθνώς γνωστού πιανίστα, Μάλεκ Τζαντάλι, δέχθηκαν επίθεση στο σπίτι τους από άνδρες φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής.

Ο 39χρονος μουσικός, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Γερμανία, αλλά μεγάλωσε στη Χομς, έχει συχνά εκφράσει την υποστήριξή του στους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει περίπου 2.700 ανθρώπους, ανάμεσά τους τουλάχιστον 100 παιδιά, από τότε που ξέσπασαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στα μέσα Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου