Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σημαντική χαρακτήρισε η υπουργός Εμπορίου την σημερινή επίσκεψη στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό του Βασιλικού του Επίτροπου της ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Σημαντική χαρακτήρισε η υπουργός Εμπορίου την σημερινή επίσκεψη στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό του Βασιλικού του Επίτροπου της ΕΕ, αρμόδιου για θέματα ενέργειας, Guenther Oettinger.
Σύμφωνα με την κ. Αντωνιάδου το ενδιαφέρον του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ να επισκεφθεί την Κύπρο για να δει από κοντά τον βαθμό των ζημιών στο Βασιλικό, τις ενέργειες που λαμβάνει η ΑΗΚ για αποκατάστασή τους θα συμβάλει στην λήψη αποφάσεων της ευρωπαϊκής επιτροπής για το πως μπορούν να βοηθήσουν.


Πρόσθεσε ότι έχει ήδη υποβληθεί από το Γραφείο Προγραμματισμού η αίτηση στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για στήριξη στο βαθμό που είναι δυνατόν από την ΕΕ αναφορικά με μέρος τουλάχιστον των ζημιών που έχουμε υποστεί.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Χάρης Θράσου αναφέρθηκε στην πορεία των επιδιορθώσεων του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα προχωρεί κανονικά σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις.
Εξάλλου ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Γιώργος Σιαμμάς ανέφερε ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον ευρωπαίο επίτροπο ζητήματα όπως η διαχείριση της ενεργειακής κρίσης αλλά και την πιθανότητα ενίσχυσης από την ΕΕ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου