Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Pimco: Οι γαλλικές τράπεζες μπορούν να βυθίσουν σε ύφεση την Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.exipno.gr/

pimco_logoΟι γαλλικές τράπεζες μπορούν να βυθίσουν την Ευρώπη σε μια τεράστια τραπεζική κρίση που θα επιδεινώσει την κρίση χρέους και θα καταστήσει βέβαιη άλλη μια οικονομική ύφεση, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους Financial Times και επικαλείται το Dow Jones Newswires, ο Mohamed El-Erian δηλώνει ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί άμεσα και να σταθεροποιήσει τις τράπεζές της στον πυρήνα, προχωρώντας πιο πέρα από ό,τι έχει ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Χθες η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει τη σειρά των τίτλων που δέχεται ως εγγύηση για να δανείσει στις ευρωπαϊκές εμπορικές τράπεζες, ενώ ακόμη περιορίζει το ποσό που δέχεται σε μη εξασφαλισμένα ομόλογα.



Ο El Erian δήλωσε ότι οι γαλλικές τράπεζες συνιστούν ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας, επισημαίνοντας ότι «οι πιστωτικές αγορές τώρα θέτουν το ρίσκο χρεοκοπίας ακόμη και σε επίπεδο αξιολόγησης ΒΒ, το οποίο είναι θεμελιωδώς ασύμβατο με τις ηχηρές τραπεζικές δραστηριότητες».
Προσέθεσε ακόμη ότι εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, οι τράπεζες δεν θα έχουν επιλογή από το να προχωρήσουν σε απομόχλευση των ισολογισμών τους με έναν πολύ δραστικό και ανεξέλεγκτο τρόπο. «Αποτέλεσμα θα είναι να εκδηλωθεί μια τραπεζική κρίση και μια ύφεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου