Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιξε μαύρη λίστα η Αγκυρα Οι εταιρείες έρευνας που εργάζονται για λογαριασμό της ε/κ πλευράς έχουν μπει ήδη στη μαύρη λίστα

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ανοιξε μαύρη λίστα η Αγκυρα


Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Anadolu, ο ευρισκόμενος στη Στουτγάρδη Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Taner Yildiz εξήγγειλε ότι, μετά τη υπογραφή της «συμφωνίας οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, η χώρα του θα επεκτείνει τις σεισμικές έρευνες σε διευρυμένη πλέον βάση εντός της «οριοθετηθείσας» περιοχής.


Επίσης, είπε ότι οι εταιρείες έρευνας που εργάζονται για λογαριασμό της ε/κ πλευράς έχουν μπει ήδη στη μαύρη λίστα της Αγκυρας.

Σημειώνεται ότι σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες, οι ειδήσεις από τη Νέα Υόρκη προβάλλονται με τίτλο που έχει σχέση με την υπογραφή «συμφωνίας» Τουρκίας-ψευδοκράτους.

Κοινή συνισταμένη των δημοσιευμάτων περί υπογραφής της εν λόγω «συμφωνίας» είναι η διαπίστωση πως ‘δώσαμε την πρέπουσα απάντηση’: «Μαζί ενάντια στην τρομοκρατία» και «Τα πλοία μας στη Μεσόγειο» είναι οι τίτλοι της ‘Σταρ’. «Δεν θα μπαίνουν στην Τουρκία οι εταιρίες που συνεργάζονται με τους Ε/Κ» (‘Ζαμάν’). «Αλλο ένα βήμα στο πόλεμο του πετρελαίου» (‘Ταράφ’). ''Μπήκαν οι υπογραφές» (Τζουμχουριέτ).

Ακόμη, τα σχόλια αναγνωστών στις ιστοσελίδες των εφημερίδων είναι ενθουσιωδώς ‘πολεμικά’.

Ο καθηγητής Τζενγκίζ Ακτάρ (Πανεπιστήμιο Μπαχτσέσεχιρ) στο σημερινό του σχόλιο στο ‘Ατσίκ Ράντιο’ επισήμαινε αυτή «την πολεμική ρητορεία που μπαίνει στη ζωή μας από τη γλώσσα των εφημερίδων και τα σχόλια αναγνωστών».

Σχετικά με τις γεωτρήσεις και την υπογραφή της ‘συμφωνίας’, ο Τζενγκίζ Ακτάρ είπε στη ραδιοφωνική του εκπομπή ότι «η συμφωνία είναι γελοία, αφορά το χώρο μεταξύ Μερσίνας και Κυρήνειας –όπου και δεν υπάρχει ίχνος πετρελαίου- ενώ οι γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνονται νότια της Κύπρου και η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα ένστασης σε αυτές, παρά μόνο ίσως αν την κάνει στο όνομα» του ψευδοκράτους, που «όμως δεν αναγνωρίζεται διεθνώς».

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και αρμόδιος για το Κυπριακό Μπεσίρ Ατάλαϊ, ανέφερε σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του, μετά από σχετική ερώτηση ‘την ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης’ – η εν λόγω συνέντευξη στην TGRT TV είχε ως θέμα την τρομοκρατία. Ο Ακτάρ σχολίασε τέλος ότι «η Τουρκία στέλνει το στόλο γιατί δεν έχει πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου