Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Μέρκελ: «Κανονικά η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε.»

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Δεν θα επηρεάσει η κρίση χρέους στην Ευρώπη την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.


«Η προοπτική ενσωμάτωσης στην Ε.Ε. είναι ανοιχτή για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και αυτό εξαρτάται μόνο από την εκπλήρωση των προϋποθέσεων εκ μέρους των χωρών αυτών. Η σημερινή κρίση χρέους στην Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις χώρες αυτές να γίνουν μέλη της Ε.Ε.», ανέφερε η κ. Μέρκελ, σε συνέντευξη της στην κροατική κρατική τηλεόραση (HRT) του Ζάγκρεμπ.
Τέλος όπως πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας: «Εάν κάποιες χώρες έχουν χρέη, δεν θα αφήσουμε τις άλλες στον προθάλαμο εξαιτίας αυτού. Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, η Σερβία να συνεργάζεται με το Κόσσοβο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εκλέξει Κυβέρνηση, η Μακεδονία να επιλύσει την εκκρεμότητα με την Ελλάδα γύρω από το όνομα. Όλα αυτά πρέπει να επιλυθούν, αλλά εάν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν δυσκολίες δεν θα αφαιρέσουμε την προοπτική από άλλες χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου