Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Στα Βαλκάνια περιοδεύει η Α. Μέρκελ

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Περιοδεία στα Βαλκάνια ξεκινά σήμερα Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με πρώτο σταθμό το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Βελιγράδι, όπου την Τρίτη θα έχει συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία.
Σε ό,τι αφορά την επίσκεψή της στη Σερβία, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Βελιγράδι, την πρώτη μετά την εκλογή της στη γερμανική Καγκελαρία το 2005, θα συζητήσει εκτενώς με τη σερβική ηγεσία ζητήματα που άπτονται της πορείας του διαλόγου που διεξάγεται μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.
Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε επίσης στις καλές διμερείς σχέσεις Γερμανίας και Σερβίας, καθώς και στο γεγονός ότι η Σερβία έχει πραγματοποιήσει συγκεκριμένα επιτεύγματα και έχει σημειώσει πρόοδο στην ευρωπαϊκή της πορεία τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, με τη σύλληψη των δύο τελευταίων καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς.Μετά τις συναντήσεις με την κροατική ηγεσία, στο Ζάγκρεμπ, η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία αναμένεται το βράδυ της Δευτέρας στο Βελιγράδι, θα συναντηθεί την Τρίτη -μεταξύ άλλων- με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, με τον οποίο θα παραχωρήσουν στη συνέχεια κοινή συνέντευξη Τύπου.
Διεθνή ζητήματα, οι διμερείς σχέσεις Γερμανίας- Σερβίας, οικονομικά θέματα, η πορεία της Σερβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή και ιδιαίτερα στο Κόσοβο, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών της κ. Μέρκελ στο Βελιγράδι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Εκτός του κ. Τάντιτς, η Γερμανίδα καγκελάριος θα δει ακόμη τον πρωθυπουργό της Σερβίας Μίρκο Τσβέτκοβιτς και τη χήρα του δολοφονηθέντα πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς, Ρούζιτσα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου