Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Εν ώρα καθήκοντος Νεκρός 49χρονος αντιπύραρχος στη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης φωτιάς

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231124735


Αθήνα
Εν ώρα καθήκοντος έχασε τη ζωή του ο 49χρονος διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής. Συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης.

Ο 49χρονος έφερε εγκαύματα στο σώμα, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα γίνουν γνωστά μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του αξιωματικού θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, την Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του άτυχου αντιπύραρχου, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Την οδύνη του για τον θάνατο του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή, που έπεσε σήμερα εν ώρα καθήκοντος, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Μάχη με τις φλόγες σε όλη τη χώρα

Σε συναγερμό βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς τέσσερα μέτωπα πυρκαγιών εκδηλώθηκαν σε λιγότερο από μία ώρα σε Μεσολόγγι, Λακωνία, Μύκονο και Κρανίδι. Πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης στη Ναύπακτο, στο Δομοκό και στην Πάργα, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν κατά τόπους.

Ειδικότερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Αστροβίτσα Μεσολογγίου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες, με έξι οχήματα, καθώς και έξι αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης δασική πυρκαγιά στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, όπου έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Δασική πυρκαγιά και στην περιοχή Βάρδαλη του Δομοκού, όπου επιχειρεί δύναμη 24 πυροσβεστών με 12 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Βαθύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 49χρονος αντιπύραρχος. Τη φωτιά προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο 20 πυροσβέστες, 8 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων και 4 αεροσκάφη.

Στην Ελιά της Μυκόνου, φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, το απόγευμα όμως τέθηκε υπό έλεγχο από δύο πυροσβέστες με ένα όχημα και ένα ελικόπτερο.

Στο Κρανίδι, στην περιοχή Ηλιόκαστρο στην Αργολίδα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, τέθηκε όμως υπό μερικό έλεγχο από 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα αεροπλάνο.

Τέλος, συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, καμία από τις πυρκαγιές δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου