Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

BP: Θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Του Alexis Flynn

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η BP PLC ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στη Λιβύη και να συνεχίσει το πρόγραμμα εξερεύνησης πετρελαίου στη χώρα «όσο πιο σύντομα το επιτρέψουν οι συνθήκες», καθώς οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ενισχύουν τη θέση τους στην πρωτεύουσα Τρίπολη και αυξάνονται οι προσδοκίες ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία.

Η βρετανική πετρελαϊκή είχε ξεκινήσει εργασίες σε ένα πρόγραμμα εξερεύνησης ύψους 900 εκατ. δολαρίων στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, όταν ανέστειλε τις λειτουργίες το Φεβρουάριο μετά τις εξεγέρσεις κατά του Καντάφι και το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου.

Η BP ανέφερε ότι δεν έχει προβεί ακόμη σε εμπορικές συναλλαγές με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.


Καθώς το project εξερεύνησης βρισκόταν ακόμη στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης, η εταιρεία δεν διάθετε αρκετές υποδομές στη χώρα όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Ωστόσο, μία εξέδρα στην έρημο κοντά στην περιοχή Ghadames κατέστη «όσο το δυνατόν ασφαλέστερη», αν και αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί.

Εκπρόσωπος της BP είπε ότι η εταιρεία δεν διαθέτει χρονικό ορίζοντα για την επιστροφή των εκπατρισμένων εργαζομένων της.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Διαθέτουμε ακόμη περίπου 100 ντόπιους προσωπικό στα βιβλία μας», τόνισε ο εκπρόσωπος της BP Robert Wine.

© Dow Jones Newswires


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου