Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Σύμπραξη ΗΠΑ-ΕΕ για το φυσικό αέριο

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Πρόταση Φώτου Φωτιάδη προς Μπάρακ Ομπάμα για συνεργασία εντός της κυπριακής ΑΟΖ
Φωτογραφία
Με ένα ιδιαίτερο αλλά σημαντικό τρόπο ο επιχειρηματίας Φώτος Φωτιάδης παρεμβαίνει προς την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικότερα του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ζητώντας τη συμβολή του στο Κυπριακό αλλά και την αμερικανική συνδρομή στο θέμα των πετρελαίων. Στην εφτά σελίδων επιστολή του ο κ. Φωτιάδης πράττει αυτό που θα έπρεπε να αποτελούσε κίνηση από την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή να απευθυνθεί ανοικτά προς τον Αμερικανό Πρόεδρο ζητώντας τη συνεργασία της χώρας του σ’ όλα τα ζητήματα εθνικής πολιτικής της Κύπρου. Στην αρχή της επιστολής του ο κ. Φωτιάδης εξηγεί ότι η ενέργειά του γίνεται «ως Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης ΑΗΕΡΑ στην Κύπρο», γι’ αυτό πήρε «το θάρρος να σας υποβάλω ταπεινά το γράμμα αυτό, σε σας τον αδιαμφισβήτητο Ηγέτη του Κόσμου και να αιτηθώ τη βοήθεια σας στη μικρή μου πατρίδα Κύπρο, η οποία αντιμετωπίζει βέβαιο, ολοκληρωτικό κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή της». Στη συνέχεια αναφέρεται στις ενός αιώνα σχέσεις που έχει προσωπικά ο ίδιος με τις ΗΠΑ: «Τρέφω βαθειάν εκτίμηση για τα αμερικανικά ιδεώδη, τις αρχές, την κουλτούρα και για το εκπαιδευτικό σας σύστημα.
 Ο πατέρας μου υπήρξε ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους μετανάστες στις ΗΠΑ, το 1916. Αναφέρεται πρώτος στο κατάλογο, στα επίσημα έγγραφα της Νήσου Εllis. Λόγω αυτής της μεγάλης μου εκτίμησης, τα παιδιά μου έχουν σπουδάσει στο Ηarvard, στο ΜΙΤ και στο Βoston University. Εγώ κατέχω Ρh.D από το ΒeverlyΗillsUniversity. Έχω επίσης χρηματίσει μέλος του Εxecutive Councilτου Ηarvard SchoolofΡublicΗealth Cyprus».
 
Απευθυνόμενος στον κ. Ομπάμα του αναφέρει πως η εκλογή του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ «ήλθε ως ανακούφιση στον δημοκρατικό κόσμο. Ιδιαίτερα για την τελείως απροστάτευτη μικρή μου νήσο Κύπρο η οποία αντιμετωπίζει άμεση και διαρκή απειλή από την Τουρκία, έναν φοβερά επικίνδυνο, επιθετικόν εχθρό με κολοσσιαία στρατιωτική ισχύ και πολύ κακές προθέσεις.
 
Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η πρόταση του κ. Φωτιάδη για συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου 
που ενδεχομένως να υπάρχει εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη δημιουργία κοινοπραξίας αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών σε συνεργασία με την Κύπρο. Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Ομπάμα ο κ. Φωτιάδης: «Η εύνοια της φύσης, μας έφερε ένα όπλο στο χέρι σας όταν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε κ. Πρόεδρε. Ως εκ θαύματος, ένα δώρο εκ Θεού ήλθε αυτές τις μέρες στην Κύπρο το οποίο μπορεί να βοηθήσει το έργο σας προς την εισηγούμενη λύση. Κολοσσιαία σε όγκο κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου έχουν διαπιστωθεί μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου. Μια αμερικανική εταιρεία, η Νoble Εnergy Ιnternational, έχει ήδη αναλάβει τη διεξαγωγή γεωτρήσεων σε ένα (το 12) από τα 13 οικόπεδα μας υδρογονανθράκων. Η πρώτη γεώτρηση αρχίζει αρχάς προσεχούς Οκτωβρίου και αναμένουν να φέρουν στην επιφάνεια το φυσικό αέριο το 2014».
 
Και συνεχίζει: «Πολλές άλλες εταιρείες που ειδικεύονται στις έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο από χώρες της ΕΕ έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Η ΕΕ, εξάλλου, έχει μεγάλην ανάγκη για φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Θα ήταν καλή ιδέα πιστεύω, κ. Πρόεδρε, να δημιουργηθεί ένα Consortium μεταξύ αμερικανικών και εταιρειών της ΕΕ διά συνεκμετάλλευση, με την Κυπριακή Δημοκρατία, των κοιτασμάτων μας φυσικού αερίου και πετρελαίου, με αντάλλαγμα οι αντίστοιχες Κυβερνήσεις τους να υποστηρίξουν δυναμικά την Κύπρο στην εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου ως λύση του Κυπριακού προβλήματος».
 
Πλήρης εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗτου προς τον Μπάρακ Ομπάμα αναφέρεται και στο θέμα της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη, θα συμβάλει στη λύση του Κυπριακού και ταυτόχρονα θα εξοικονομήσει στις ΗΠΑ χρόνο και χρήμα: «Εσείς, ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος άνθρωπος που οι χαρισματικές αρετές σας έχουν κερδίσει την Προεδρία των ΗΠΑ σε χρόνο ρεκόρ, ασφαλώς θα δείτε την ορθότητα, τη δυναμική, την πρακτικότητα και το δίκαιο για όλους της εισήγησης μου διά λύση μέσω της εφαρμογής του Ε.Κεκτ. Μια τέτοια ταχεία λύση που θ’ αντέξει στο χρόνο, αυτού του πάρα πολύ παλαιού προβλήματος που ταλαιπωρεί το παγκόσμιο, θα εξυπηρετήσει και τα αμερικανικά συμφέροντα αφού θα εξοικονομήσει από δω κι εμπρός για τον ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας, την ΕΕ και τις ίδιες τις ΗΠΑ που όλοι μαζί θα έχετε εξοδεύσει όλα αυτά τα χρόνια τρισεκατομμύρια δολάρια και αμέτρητες ώρες εργασίας χωρίς αποτέλεσμα».
 
Συγκεκριμένα ο κ. Φωτιάδης αναφέρει: «Η Κύπρος όντας ένα πλήρες μέλος της ΕΕ όχι μόνο έχει κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρεούται να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο (Ε.Κεκτ.) όπως υποχρεωτικά το εφαρμόζουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ευρωπαϊκό κεκτημένο σημαίνει την εφαρμογή των τριών βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Ελεύθερη διακίνηση, ελεύθερη εγκατάσταση και ελεύθερη ιδιοκτησία. Καθώς και ένας άνθρωπος μία ψήφος. Όταν εφαρμοσθούν οι τρεις αυτές ελευθερίες θα ισοδυναμούν με την ιδανική λύση δι’ όλους τους Κυπρίους. Θα επέτρεπε στις 200.000 Ε/Κ πρόσφυγες, που αποτελούν την πεμπτουσία του Κυπριακού, καθώς και στους Τ/Κ εκείνους που είχαν εξαναγκαστεί από τις Τουρκικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν στις κατεχόμενες περιοχές, όλοι αυτοί θα επέστρεφαν κύριοι, ειρηνικά και με ασφάλεια στα σπίτια και στις περιουσίες τους. Αυτό θα καθιστούσε τον κάθε ένα ευτυχισμένο.
 
Οι κανονισμοί του Ε.Κεκτ, η ομπρέλα, οι νόμοι και η άγρυπνη φροντίδα της ΕΕ, θα έφερνε ειρήνη, ασφάλεια, κανονική ζωή και ευημερία σε όλους. Η πρόοδος τότε θ’ ακολουθούσε χωρίς περιορισμούς για τον κάθε ένα ν’ αναπτύξει την πρωτοβουλία του και ελεύθερα να προγραμματίσει τη ζωή του. Οι Τ/Κ σίγουρα θα ήσαν κατά πολύ ευτυχέστεροι, ασφαλέστεροι και θα ευημερούσαν σε μια προοδευτική κοινωνία, μέλος της Μεγάλης Οικογένειας της ΕΕ.

«Ένα φιάσκο οι ενδοκυπριακές συνομιλίες» ΙΔΙΑΙΤΕΡΑδεικτικές είναι οι αναφορές του επιχειρηματία Φώτου Φωτιάδη για την Τουρκία και την αρνητική της στάση στο Κυπριακό. Απευθυνόμενος στον Μπάρακ Ομπάμα αναφέρει: «Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η Τουρκία, αν και μια από τις τρεις εγγυήτριες χώρες της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει εξευτελίσει όλες αυτές τις συμβατικές της υποχρεώσεις και έχει εισβάλει με τον πιο βάρβαρο τρόπο με δεκάδες χιλιάδες πάνοπλους στρατιώτες το 1974 και κατέλαβε το 40% της χώρας, το καλύτερο και πλέον ανεπτυγμένο μέρος της νήσου που αντιπροσώπευε τότε πάνω από 80% του συνόλου των φυσικών πλουτοπαραγωγών πόρων της χώρας, ενώ οι Τ/Κ ήσαν μόνο το 18% του πληθυσμού και η συμβολή τους στην εθνική οικονομία ήταν μόνο 4,2%.

Έκτοτε 40.000 τουρκικός στρατός με υπερβολικά σύγχρονο οπλισμό, έχει εγκατασταθεί στη μικρή Κύπρο που κινδυνεύει να τη βυθίσει ο βαρύς οπλισμός της, καθιστώντας τη ζωή αμφοτέρων, Ε/Κ και Τ/Κ, ανυπόφορη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεκάδες χιλιάδες εξοργισμένοι Τ/Κ βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι και απαιτούντες να φύγουν από την Κύπρο η Τουρκία, ο στρατός της και οι Τούρκοι έποικοι.

Κατά την εισβολή ο Τουρκικός στρατός με απίστευτη ωμότητα σκότωσε πάνω από 10.000 αθώους Ε/Κ πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά και με όλων των ειδών τις ανηλεείς κτηνώδεις πράξεις, βασανιστήρια, βιασμούς κ.λπ. κ.λπ. εξεδίωξαν διά της βίας των όπλων κακήν κακώς από τα σπίτια και όλα τους τα υπάρχοντα πάνω από 200.000 Ε/Κ, άνω του 40% του ελληνικού πληθυσμού, καθιστώντας τους εύπορους κατά κανόνα Ε/Κ, πάμπτωχους πρόσφυγες στη δική τους την πατρίδα, αφήνοντας πίσω περιουσίες και άλλα αγαθά αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τούτοις η Τουρκία ονομάζει όλην αυτή τη σφαγή, λεηλασία και τη βιβλική καταστροφή που μας προκάλεσε, ως δήθεν «ειρηνικήν επέμβαση» και δυστυχώς ο έξω κόσμος δεν εξανίσταται. Για 37 τώρα χρόνια η Τουρκία εκμεταλλεύεται όλον αυτό τον κλεμμένο πλούτο. Πωλεί μάλιστα μαζικά τεράστιες εκτάσεις των κλεμμένων μας περιουσιών σε ξένους, κυρίως σε Βρετανούς, τους «εγγυητές»! μας και τσεπώνει δισεκατομμύρια ευρώ. Καθ’ όν χρόνο, διαπράττοντας στυγερό έγκλημα πολέμου, εισάγει παράνομα εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους εποίκους στα κατεχόμενα εδάφη μας.

Εν τω μεταξύ σπρώχνει πρόσθετα, συστηματικά στα κατεχόμενα όλων των εθνικοτήτων μουσουλμάνους παράνομους εγκληματίες, τους οποίους στη συνέχεια διοχετεύει παράνομα στις ελεύθερες περιοχές με στόχο να νοθεύσει την κοινωνία μας με εγκληματίες που έχουν ήδη ανεβάσει κατακόρυφα το έγκλημα και για ν’ αλλοιώσει το δημογραφικό μας καθεστώς προετοιμάζουσα πλειοψηφία για να εξυπηρετήσει τα καταχθόνια σχέδια της για ολική κατάκτηση της νήσου.

Την ίδιαν αυτή τακτική εφαρμόζει η Τουρκία και στην ΕΕ με την διοχέτευση παράνομων μεταναστών (κυρίως μουσουλμάνων). Και οι φίλοι τους στην ΕΕ θα δαγκώνουν, μια μέρα, το ένα και θα τους πονούν και τα είκοσι τους νύχια. Είναι διά τους λόγους αυτούς που η Τουρκία σκόπιμα παρατραβά για μισό τώρα αιώνα τις δήθεν «ενδοκυπριακές συνομιλίες», οι ποίες είναι ένα πραγματικό φιάσκο, αφού στην πραγματικότητα είναι η ίδια η Τουρκία που κατευθύνει τις συνομιλίες και ο εδώ Τ/Κ συνομιλητής δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ανδρείκελο της Τουρκίας που ακολουθεί αυστηρώς οδηγίες κατ’ ευθείαν από την Άγκυρα. Ούτε το ένα των υποδημάτων του δεν μπορεί να δέσει χωρίς την έγκριση της Τουρκίας. http://www.philenews.com/digital/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου