Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ» Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ντομινίκ , Ντομινίκ .......γιούπι ......άντε και για προέδρας .......δικά μας είναι!!
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63324981

  Αποσύρονται οι κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που εκκρεμμούσαν σε βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν για την γνωστή υπόθεση με την καμαριέρα, αναβιώνοντας παράλληλα τις ελπίδες του για επιστροφή στη γαλλική πολιτική σκηνή

Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν



Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε στην γραμματεία του δικαστηρίου, στο Μανχάταν, οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ζητούν από τον αρμόδιο δικαστή να αποσύρει τις συγκεκριμένες κατηγορίες.
Η Ναφισάτου Ντιαλό, η καμαριέρα η οποία έχει προσφύγει κατά του τέως διευθυντή του ΔΝΤ, κατηγορώντας τον για απόπειρα βιασμού, είχε νωρίτερα μεταβει στο δικαστήριο, όπου είχε 10λεπτη συνάντηση με τους εισαγγελείς, κατά την οποία της ανακοίνωσαν την απόφασή τους.
Ο δικηγόρος της, Κένεθ Τόμσον, ο οποίος τη συνόδευε, κατήγγειλε άρνηση απονομής δικαιοσύνης.
Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους είπε ότι "ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, αρνείται το δικαίωμα στη δικαιοσύνη μιας γυναίκας που είναι θύμα βιασμού. Δεν γύρισε απλώς την πλάτη σε ένα αθώο θύμα, αλλά και στις ιατρικές αποδείξεις", πρόσθεσε.

"Αν ο εισαγγελέας του Μανχάταν, ο οποίος έχει διοριστεί για να προστατεύει τις μητέρες, τις κόρες, τις αδελφές, τις γυναίκες και τους συγγενείς μας δεν αναλαμβάνει την υπεράσπισή τους όταν βιάζονται ή είναι θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, τότε ποιός θα το κάνει;", αναρωτήθηκε.
Η απαλλαγή από τις κατηγορίες αυτές αναβιώνει τις ελπίδες του Στρος Καν για επιστροφή στην γαλλική πολιτική σκηνή, καθώς πριν το ξέσπασμα της υπόθεσης, ήταν ο επικρατέστερος για την υποψηφιότητα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου