Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Πιάνει δουλειά το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=303446

    Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα τεχνικό κλιμάκιο ελεγκτών της τρόικας. Θα περάσει από «κόσκινο» τα στοιχεία της έως τώρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου από την ελληνική κυβέρνηση, προετοιμάζοντας το έδαφος για την άφιξη των υψηλόβαθμων εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα, την ερχόμενη εβδομάδα.
 



Από έλεγχο θα περάσουν η εκτέλεση του προϋπολογισμού, οι αποκρατικοποιήσεις, οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, η πρόοδος στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου  στο Δημόσιο, τα σχέδια συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοσίων φορέων και το ασφαλιστικό σύστημα.
Η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή, δεδομένου ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, παραδέχτηκε ότι η ύφεση θα είναι φέτος βαθύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις και αναμένεται να φτάσει ακόμη και στο 4,5% του ΑΕΠ. Πρόκειται για εξέλιξη που δυσχεραίνει την επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ.
Εφόσον η ελληνική οικονομία περάσει και αυτή τη δοκιμασία, θα ανάψει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου