Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Σόιμπλε: «Παραμένει σταθερό νόμισμα το ευρώ»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63323332

  Το ευρώ παραμένει ένα "σταθερό νόμισμα", υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για το ευρωομόλογο δήλωσε πως θα μετατρέψει την ευρωζώνη σε κοινότητα πληθωρισμού, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η ευρωζώνη να εξελιχθεί σε μία πολιτική ένωση.

Σόιμπλε: «Παραμένει σταθερό νόμισμα το ευρώ»



Το ευρώ παραμένει ένα "σταθερό νόμισμα" που "έχει την εμπιστοσύνη των αγορών" δήλωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας υπερβολική την αντίδραση των αγορών την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ευρωζώνη θα μετατραπεί σε "κοινότητα πληθωρισμού", σε περίπτωση υιοθέτησης της πρότασης για ευρωομόλογο, χωρίς να έχουν τεθεί πρώτα υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά.
Ωστόσο, εξεφράσε την ελπίδα πως η ευρωζώνη θα εξελιχθεί σε μία πολιτική ένωση. "Ως πολίτης, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ιδέα για Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών" δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, συμπληρώνοντας: "Ως υπουργός Οικονομικών όμως, πρέπει να πω ότι είναι καθήκον μας να λύσουμε τώρα τα προβλήματα το ταχύτερο δυνατόν, βάσει των υπαρχουσών συμφωνιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου