Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Μόνο ο DAX με αρνητικό πρόσημο σε Wall και Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Μόνο ο DAX με αρνητικό πρόσημο σε Wall και Ευρώπη
Αρνητικός πρωταγωνιστής η Bank of America. Επανεμφανίστηκαν τα σύννεφα στην Ευρώπη.
Με μικρά κέρδη έκλεισε τελικά η Wall, μετά από μία συνεδρίαση στην οποία τα “βαριά χαρτιά” προσπάθησαν να αντισταθμίσουν τις πιέσεις από τις απώλειες της Bank of America, η οποία αναδείχθηκε αρνητικός πρωταγωνιστής με απώλειες που ξεπέρασαν το 6%. Έντονη είναι φημολογία ότι σχεδιάζει να πουλήσει τη μονάδα της Merrill Lynch, την οποία και κατέχει από την εποχή της κρίσης του 2008, ενώ δεν είναι και λίγοι οι αναλυτές που συστήνουν στους επενδυτές να χαμηλώσουν τις προσδοκίες τους σχετικά με τις ανακοινώσεις του προέδρου της Fed την προσεχή Παρασκευή.
  
Ειδικότερα, ο Dow Jones βρέθηκε στις 10.855 μονάδες με κέρδη 0,34%, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,13% στις 2.345 μονάδες και τέλος, ο S&P 500 κέρδισε 0,03% στις 1.124 μονάδες.
Κόντρα στην ανοδική διάθεση των αμερικανικών δεικτών που ενισχύονται σχεδόν 1%, η μετοχή της Bank of America καταγράφει βουτιά 6%, παρασύροντας πτωτικά τον αμερικανικό χρηματοοικονομικό κλάδο.
Αιτία οι φήμες που διέρρευσαν στην αγορά και θέλουν τη BofA να εξετάζει τη μείωση της συμμετοχής της στην China Construction Bank. Υπενθυμίζεται ότι η BofA κατέχει το 10% της κινεζικής CCB.
Στο μεταξύ, τα βλέμματα στραμμένα σε μία σειρά νέων στοιχείων για την αντοχή της αμερικανικής οικονομίας. Αύριο Τρίτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων των αμερικάνικων κατοικιών, ενώ την Τετάρτη των διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Κάθε Πέμπτη ως είθισται δίνεται στην δημοσιότητα η εβδομαδιαία πορεία των αιτήσεων για επιδόματα εργασίας, ενώ οι πλέον δεικτοβαρείς ειδήσεις θα έλθουν την Παρασκευή όταν θα έχει γνωστοποιηθεί η τάση του αμερικάνικου ΑΕΠ και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Σημειωτέον, ότι την Παρασκευή μιλάει και ο Μπερνάκι στο ετήσιο δείπνο των τραπεζιτών.
Το τελευταίο μισάωρο ανατράπηκε η εικόνα στο γαλλικό χρηματιστήριο, με το δείκτη να κλείνει με αρνητικό πρόσημο, παρά τα εντυπωσιακά κέρδη που σημείωνε νωρίτερα. Οι προειδοποιήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία της γερμανικής και της γαλλικής οικονομίας “ψαλίδισε” τις επενδυτικές προσδοκίες, σε μία αγορά που δείχνει εξαιρετικά εύθραυστη σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το μακροοικονομικό outlook.
Ειδικότερα, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε ανοδικά κατά 1,08% στις 5.095 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,14% στις 3.051 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,11% στις 5.474 μονάδες.
Επενδυτικό κομφούζιο επικράτησε στις σημερινές χρηματιστηριακές συναλλαγές, σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα, όπου οι traders έλειπαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές... Ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες ξεκίνησαν νωθρά και πτωτικά, στη συνέχεια σημείωναν κέρδη που ξεπερνούσαν το 2%, για να κλείσουν στο τέλος με μεικτά πρόσημα.
Και όλα αυτά ενώ άνοιξε ξανά ο Ασκός του Αιόλου για την ελληνική χρεοκοπία, με Moody's και S&P να προειδοποιούν ότι η ελληνική πτώχευση κοντοζυγώνει και μάλιστα καταφθάνει εντός του 2011, ενώ παράλληλα, έρευνες τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση ενδεχομένου χρεοκοπίας στην ευρωπεριφέρεια, με πιθανότητες της τάξεως του 80%.
Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2012 προχώρησε η JP Morgan.
Σύμφωνα με τον Bruce Kasman, κορυφαίο αναλυτή του οίκου, το πρώτο εξάμηνο του ερχόμενου έτους η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη της τάξης του 2,5%.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πρότερη εκτίμηση του Kasman έκανε λόγο για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας στο 3,5% το 2012.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο οίκος μείωσε κατά 1,5% τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της χώρας θα διαμορφωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2011 στο 1%, από την προηγούμενη πρόβλεψή της στο 2,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου