Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Δεν τα βρίσκουν για το πρώτο πακέτο

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211119&-V=articles

Το κλίμα, όπως διαμορφώθηκε από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, για τα έξι κυβερνητικά νομοσχέδια που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, είναι αρνητικό. Την Τετάρτη πάντως, ο Υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει το πλαίσιο για τη δεύτερη δέσμη μέτρων εξυγίανσης που θα προωθήσει η εκτελεστική εξουσία μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης.

Αγνώριστο το πακέτο της Κυβέρνησης, λέει ο Νικόλας Παπαδόπουλος


Σε δηλώσεις μετά την πρώτη συζήτηση για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στα έξι νομοσχέδια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν φαίνεται ότι ουδεμία σχέση έχουν με τη δέσμη μέτρων που συμφωνήθηκε μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των κομμάτων στις 22 Ιουλίου.
«Μας έμειναν φορολογίες και κάποια ημίμετρα», είπε προσθέτοντας ότι την ίδια μέρα που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα μάς υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Fitch''.
Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η ίδια καταστροφική πολιτική της απραξίας και της ατολμίας συνεχίζεται και σήμερα και προσθέτοντας ότι τα μέτρα που κατατέθηκαν «είναι παντελώς ανεπαρκή και άδικα», ανέφερε ότι τις δυσμενέστερες επιπτώσεις των μέτρων θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιώτες, οι μισθωτοί και οι νέοι.

Ανεπαρκή τα μέτρα, εκτιμά ο Αβέρωφ Νεοφύτου
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι είναι γνωστό ότι «όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ και της Κυβέρνησης έκριναν τα μέτρα που κατατέθηκαν ως ανεπαρκή»
Πρόσθεσε ότι σήμερα διαφάνηκε ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της κοινωνικής αδικίας και ότι τα μέτρα που αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις συντεχνίες είναι «άκρως κοινωνικά άδικα και βολεύουν τους ήδη βολεμένους, σε βάρος των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων ολόκληρου του λαού».
Ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα αποκρυβόταν ότι τα προσωρινά μέτρα θα επιβαρύνουν το ίδιο υψηλόμισθους, χαμηλόμισθους και συνταξιούχους του δημοσίου και των τοπικών αρχών.

Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, ανέφερε ο Σταύρος Ευαγόρου
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου ανέφερε πως υπήρξε δέσμευση ενώπιον της Επιτροπής ότι θα κατατεθούν το Σεπτέμβρη τα νομοσχέδια με το δεύτερο πακέτο μέτρων, των οποίων το περίγραμμα θα αναλύσει την Τετάρτη στην Επιτροπή, ο Υπουργός Οικονομικών.
Πρόσθεσε ότι αρκετά από τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τα πολιτικά κόμματα θα περιλαμβάνονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό και παρέθεσε μεταξύ αυτών τη μείωση των κλιμάκων εισδοχής.
«Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ να έχουμε ψηφίσει την Πέμπτη το πρώτο μεγάλο πακέτο μέτρων», είπε αναφέροντας ότι οι επαφές της Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους οίκους αξιολόγησης καθιστούν αναγκαία την ψήφιση του πρώτου πακέτου και κάλεσε «όλα τα κόμματα να επιδείξουν συναίνεση και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Θα καταθέσουμε εναλλακτικές προτάσεις, δήλωσε ο Νίκος Νικολαϊδης
Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης είπε «είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για πρόσθετα μέτρα» και επανέλαβε ότι επιβάλλεται η επαναφορά της φιλοσοφίας για την εφαρμογή θεσμικών διαρθρωτικών μέτρων, που συμφωνήθηκαν από τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Οταν η συζήτηση αρχίσει θα καταθέσουμε εναλλακτικές προτάσεις για τη συνεισφορά στα ταμεία συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, κλιμακωτή έκτακτη εισφορά, δίκαιη κατανομή της έκτακτης εισφοράς και ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής και άλλα», είπε.
Ο κ. Νικολαϊδης διατύπωσε επίσης την ισχυρή αντίθεση της ΕΔΕΚ στην αύξηση του ΦΠΑ.

Η μπάλα στον υπουργό Οικονομικών, λέει ο Γιώργος Περδίκης
Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι το θέμα με τα μέτρα οικονομικής εξυγίανσης βρίσκεται σε επικίνδυνη διαδικασία που ενδέχεται να οδηγήσει την Πέμπτη σε μια συνεδρία της Ολομέλειας που δεν θα φέρει αποτέλεσμα.
Συνεχίζοντας είπε ότι πρέπει «όλοι, Κυβέρνηση, Βουλή και συντεχνίες πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφευχθεί» αυτή η εξέλιξη.
Διατύπωσε την «ισχυρή άποψη ότι η μπάλα βρίσκεται στον Υπουργό Οικονομικών, που έχει ενημερωθεί ότι το δεύτερο πακέτο μέτρων πιθανόν να μην ικανοποιεί την πλειοψηφία των κομμάτων, και ο οποίος έχει υποχρέωση τις επόμενες ημέρες να υλοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την απαίτηση για συγκεκριμένα νομοσχέδια, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.



22/08/2011 - 19:44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου