Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Bundesbank: Περιορισμένη η συμμετοχή των ιδιωτών στο ελληνικό rollover

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
Η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank σε έκθεση της εκτιμά ότι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αναμένεται να είναι πολύ περιορισμένη.



Χαρακτηρίζει την απόφαση της Συνόδου ένα μεγάλο βήμα προς τη συνυπευθυνότητα αλλά τονίζει ότι οι νέοι όροι βοήθειας που συμφωνήθηκαν μειώνουν τα κίνητρα που έχουν οι χώρες που τη λαμβάνουν, να βελτιώσουν τα δημόσια οικονομικά τους με μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψουν στις κεφαλαιαγορές.
Η Bundesbank επισημαίνει ότι και οι επαναγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά μειώνουν τα κίνητρα εφαρμοφής μιας "σωστής δημοσιονομικής πολιτικής".
Ακόμη, η κεντρική τράπεζα σημειώνει ότι στα νέα ομόλογα που θα εκδίδουν οι χώρες της ευρωζώνης, εκτός από τις ρήτρες συνυπευθυνότητας (Collective Action Clauses), θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται και τυποποιημένοι όροι ωρίμανσης.
Οι όροι αυτοί θα μπορούσαν να προβλέπουν τριετή επιμήκυνση των τίτλων σε περίπτωση που μια χώρα στραφεί στο μόνιμο ταμείο διασώσεων της Ε.Ε., το ESM, για βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου