Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Τουρκικά "πυρά" για τα δημοσιονομικά στα κατεχόμενα της Κύπρου

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Αρνητική είναι η έκθεση που συνέταξε για την οικονομία του ψευδοκράτους ο -αποκαλούμενος από την τουρκική πλευρά- «πρεσβευτής» της Άγκυρας στη βόρεια Κύπρο, Halil Ibrahim.

Σύμφωνα με την έκθεση, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Hurriyet, η διοίκηση των κατεχομένων «έχει αποτύχει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», ενώ το προηγούμενο έτος το 82,2% του προϋπολογισμού αφορούσε δαπάνες μισθοδοσίας...

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η Τουρκία το 2010 διοχέτευσε στα κατερχόμενα ενισχύσεις ύψους 1,1 δισ. τουρκικών λιρών, «εκ των οποίων 851 εκατ. λίρες εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό των κατεχομένων (τα 475 εκατ. χρησιμοποιήθηκαν για να «κλείσει» το έλλειμμα του προϋπολογισμού) ενώ 249 εκατ. λίρες αποτέλεσαν άμεσες πληρωμές σε πρόσωπα που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα, χωρίς να εμφανιστούν στα μεγέθη του «υπουργείου οικονομικών».

Σημειώνεται ότι η Τουρκία μείωσε κατά 8,7% τη στήριξή της προς τα κατεχόμενα το 2010, λόγω της συνεχιζόμενης διεύρυνσης του ελλείμματος του προϋπολογισμού του ψευδοκράτους το 2008 και το 2009.
Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας
και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου