Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

BBC: Εξομολόγηση- σοκ χρηματιστή για το μέλλον της οικονομίας- VIDEO

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=30693&categories_id=69
Με περίσσεια ειλικρίνεια, αλλά και θρασύτητα, ο ανεξάρτητος χρηματιστής Αλέσιο Ραστάνι...  
BBC: Εξομολόγηση- σοκ χρηματιστή για το μέλλον της οικονομίας- VIDEO
στη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC της Τρίτη, παραδέχθηκε ευθαρσώς ότι ο ίδιος, και ο κλάδος του, παρακαλούν να υπάρχει ύφεση στην ευρωζώνη, αλλά και αλλού, γιατί πρόκειται για μία πολύ καλή ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα.

«Τον κόσμο δεν τον κυβερνούν οι κυβερνήσεις. Τον κυβερνά η Goldman Sachs» υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι χρηματιστές (traders) δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τις διασώσεις (bailouts) των προβληματικών χωρών- όπως η Ελλάδα- ή για το αν θα διορθωθεί η κατάσταση της οικονομίας.

«Ονειρεύομαι άλλη μία ύφεση σαν αυτή της δεκαετίας του ’30» λέει χαρακτηριστικά, καθώς «ένα κραχ είναι καλή ευκαιρία, για όσους έχουν προετοιμαστεί, να βγάλουν λεφτά».


Προβλέπει ότι το ευρώ θα καταρρεύσει και μάλιστα η κατάρρευσή του θα είναι άσχημη, ενώ λέει ότι τα μεγάλα κεφάλαια δεν ενδιαφέρονται για το ευρώ. Ξέρουν ότι το χρηματιστήριο έχει «τελειώσει» και αναζητούν άλλους τρόπους επενδύσεων.


Ο κ. Ραστάνι προειδοποιεί ότι τώρα δεν είναι η ώρα να σκεφτόμαστε ότι οι κυβερνήσεις θα διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.


Μάλιστα εκτιμά ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα δουν τις καταθέσεις τους να εξαφανίζονται τους επόμενους 12 μήνες, γι’ αυτό καλεί τον κόσμο να προστατέψει την περιουσία του.
Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που κρατούν επιφυλάξεις για την αληθινή ταυτότητα του κ. Alessio Rastani, και μάλιστα κάνουν λόγο για φάρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου