Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο σχέδιο απόφασης για τη Συρία

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές , το ΝΑΤΟ θεωρεί ότι για το θέμα της Συρίας θα πρέπει να ηγηθεί η Τουρκία με την συνδρομή της Γαλλίας , αφού ο Σαρκοζύ ανέλαβε επίσημα την έναρξη των επιχειρήσεων με αναγνώριση πεδίου με τις μυστικές υπηρεσίες που αναχώρησαν από την Λιβύη , λίγο πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να γίνει γνωστή η πρώτη επιχείρηση σε Συριακό έδαφος .......
Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Οι ευρωπαϊκές χώρες συνέταξαν ένα νέο σχέδιο απόφασης για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όσον αφορά την αιματηρή καταστολή στη Συρία, το οποίο μάλλον απειλεί για την επιβολή κυρώσεων, παρά προχωράει στην άμεση επιβολή τους, δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες.

"Η Γαλλία και οι εταίροι της στην ΕΕ ετοιμάζονται να υποβάλουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα νέο σχέδιο απόφασης για την καταστολή στη Συρία", σημειώνει η γαλλική αποστολή του ΟΗΕ στο λογαριασμό της στο Twitter.

Στο μήνυμα αυτό δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του σχεδίου απόφασης. Ωστόσο ευρωπαίοι διπλωμάτες διευκρίνισαν ότι στο κείμενο αυτό υπάρχει η απειλή για την επιβολή κυρώσεων και όχι η πρόβλεψη για τη λήψη αμέσως μέτρων κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τα οποία περιλαμβάνονταν σε προηγούμενο σχέδιο απόφασης.

"Υπάρχει ανάγκη για μια ισχυρή απάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην καταστολή", δήλωσε ευρωπαίος διπλωμάτης.

"Ελπίζουμε ότι η απόφαση αυτή θα μπορέσει να συγκεντρώσει γρήγορα μια πλειοψηφία στο Συμβούλιο", προσέθεσε άλλος διπλωμάτης χώρας μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: www.athina984.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου