Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

DW: Εκδικάζονται σήμερα υποθέσεις της Lehman Brothers

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Περιμένουν δικαίωση οι επενδυτές που εξαπατήθηκαν θεωρώντας τις καταθέσεις τους εγγυημένες.
Εκδικάζονται σήμερα οι προσφυγές χιλιάδων μικροεπενδυτών της Lehman Βrothers, που θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν από τη Γερμανική Τράπεζα, η οποία κηρύσσοντας πτώχευση προκάλεσε ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές που ακόμα και σήμερα δεν έχουν υπολογιστεί.



Σήμερα στο Γερμανικό Ακυρωτικό Δικαστήριο εκδικάζονται υποθέσεις που αφορούν την έκδοση αξιογράφων από την ολλανδική θυγατρική εταιρεία της Lehman και οι οποίες διακινήθηκαν στη Γερμανία. Οι αποδόσεις υποτίθεται ότι ήταν εγγυημένες στο 100%, πλην όμως δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Περισσότεροι από 40.000 ίσως και  50.000 επενδυτές υπολογίζεται ότι αγόρασαν αξιόγραφα που έφθαναν τα 700 εκατομμύρια μέχρι το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
To δικαστήριο εξετάζει σήμερα εάν βασικά οι τράπεζες θα πρέπει να υποχρεώνονται να δίνουν περισσότερες πληροφορίες στους επενδυτές όσον αφορά τους κινδύνους που αυτοί πραγματικά θα αντιμετωπίσουν. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο του Αμβούργου δικαίωσε πάντως σε πρώτο βαθμό τους επενδυτές και τώρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση του Γερμανικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου