Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΔΡΑ ΜΕ ΕΥΕΛΙΞΙΑ Eurogroup: Τη Δευτέρα αποφασίζεται η ενίσχυση του EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63405436
Την πιθανή μόχλευση του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης (EFSF) θα συζητήσει το Eurogroup τη Δευτέρα, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, καθώς η Γερμανία εξακολουθεί να ανθίσταται στην αύξηση των κεφαλαίων του. Παράλληλα, η κ. Φέκτερ τάχθηκε και πάλι κατά της περικοπής του ελληνικού χρέους.

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
"Αποφασίσαμε ήδη από την άνοιξη ότι το EFSF θα πρέπει να μπορεί να δρα με μεγαλύτερη ευελιξία. Αυτήν την ευελιξία του δίνουμε τώρα", δήλωσε η κ. Φέκτερ σε δημοσιογράφους.
"Πιθανώς να συζητήσουμε εντατικά την ερχόμενη Δευτέρα εάν αυτό που έχουμε ήδη στο τραπέζι επαρκεί, ή αν πρέπει να συμπληρωθεί", πρόσθεσε.
Η υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι αντιτίθεται στην περικοπή του χρέους της Ελλάδας και προέτρεψε όλες τις χώρες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί η διάσπαση της ευρωζώνης.
Η μόχλευση εξετάζεται ως εναλλακτικός τρόπος για να αυξηθεί η δύναμη πυρός του EFSF, ιδιαιτέρως μετά την άρνηση της Γερμανίας να αυξηθούν τα κεφάλαιά του.
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε σήμερα τη στάση του Βερολίνου στο ζήτημα: "Υπάρχει συναίνεση στο υπουργικό συμβούλιο και στην κυβέρνηση να εξοπλιστεί το ΕFSF ακριβώς όπως αποφασίστηκε την 21η Ιουλίου".
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου