Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΙΡΑΝ-ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ραντικάλ 26-9-2011

Το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα ιδρύουν ¨κοινή αντιπυραυλική ασπίδα¨ ενάντια στο ΝΑΤΟ
Λέγεται ότι το Ιράν που επέδειξε μεγάλη αντίδραση για την μελλοντική ίδρυση του νατοικού ραντάρ στην Τουρκία, διεξάγει μαζί με την Ρωσία και τη Κίνα ¨σοβαρές συνομιλίες¨ με σκοπό την ίδρυση ¨κοινού πυραυλικού συστήματος¨.




ΤΕΧΕΡΑΝΗ – Η ιρανική εφημερίδα Καϊχάν στηριζόμενη σε ανεπίσημες πηγές ισχυρίζεται πως το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν ¨σοβαρές συνομιλίες¨ σχετικά με την ίδρυση ενός ¨κοινού πυραυλικού συστήματος¨.
Στη επίτευξη αυτών των συναντήσεων επέδρασε η έκφραση ανησυχίας των ΗΠΑ για τις πυρηνικές ικανότητες του Ιράν και της Βόρειας Κορέας όπως αυτή εκφράστηκε στην απόφαση του ΝΑΤΟ για την πυραυλική ασπίδα.
Από την άλλη μετά την αποδοχή της Τουρκίας να φιλοξενήσει το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, ο σχεδιασμός των ΗΠΑ για εγκατάσταση κάποιων από τα στοιχεία αυτού του νέου συστήματος σε Νότια Κορέα και Ταϊβάν έναντι των απειλών όπως λέει από Ιράν και Βόρεια Κορέα, ουσιαστικά δείχνει φανερά πως στοχοποιεί την Ρωσία και την Κίνα.
¨Ο ΡΩΣΟΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ¨
Κατ΄αυτόν τον τρόπο αναφέρουν τα ιρανικά ΜΜΕ το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα αποφάσισαν πως ήρθε ο χρόνος για ¨σοβαρές συνομιλίες¨ και αναφέρουν ότι στο τέλος του μήνα ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντιμίτρι Ρογκόζιν κατά την επίσκεψη που θα κάνει στην Τεχεράνη αναμένεται να διεξάγει ¨επιχειρησιακές συνομιλίες¨.
¨ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ¨
Το ιρανικό πρακτορείο Μεχρ αναφέρει ότι με βάση την είδηση του ρωσικού πρακτορείου RIA Novosti ο Ρογκόζιν θα θέσει κατά την επίσκεψη του ¨στρατηγικά θέματα¨, ενώ προσθέτει πως ¨Στρατιωτικοί ειδικοί αναφέρουν ότι το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα έχουν παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο στην σχεδίαση αντιαεροπορικών συστημάτων και ότι δεν πιστεύουν πως το στήσιμο μιας πυραυλικής ασπίδας είναι κάτι το δύσκολο¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου