Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΓΕΜΕΝ ΜΠΑΓΙΣ : ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....οι Κύπριοι δεν ακούν και οι Έλληνες αργοπεθαίνουν.....άρα για Αιγαίο ...
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Χουριέτ 27-9-2011

Έκκληση από τον Μπαγίς προς τους Ελληνοκύπριους : Σταματήστε την γεώτρηση
Υψηλή η ένταση για την γεώτρηση στην Κύπρο. Ακριβώς σε αυτό το σημείο ο υπουργός Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς βρίσκεται για επαφές στην ΤΔΒΚ. Και έρχετια μια έκκληση από τον Μπαγίς προς τους Ε΅λληνοκύπριους : ¨Σταματήστε την γεώτρηση!¨.




Ο Μπαγίς που παρέδωσε το πρώτο μάθημα στο πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου, από το βήμα του πανεπιστημίου απευθύνθηκε σε όλο τον κόσμο :
¨Εάν υπάρχει σήμερα ένταση στην Μεσόγειο, ο μόνος υπεύθυνος για αυτό είναι η Ελληνοκυπριακή πλευρά που προβοκάρει την ώρα που συνεχίζονται οι συνομιλίες. Αυτή τη στιγμή δεν είναι η Τουρκία που κάνει έρευνες στο σημείο Α και στο σημείο G, αλλά η ΤΡΑΟ εξ ονόματος της ΤΔΒΚ. Εάν οι Ελληνοκύπριοι δώσουν ένα τέλος κι εμείς θα δείξουμε την ίδια ευαισθησία. Εάν όμως συνεχίσουν την προβοκάτσια τους, τότε ξέρουν πολύ καλά ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας. Πλέον δεν μιλάμε, εφαρμόζουμε και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε.¨
……………………..
Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΣΗ ΠΑΠΙΑ
Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που τόνισε ο Μπαγίς στην ομιλία του ήταν και η υποψηφιότητα της Τουρκίας για την Ε.Ε.
Ο υπουργός Μπαγίς είπε πως μια Ε.Ε. χωρίς όχι μόνο την Τουρκία αλλά και την ΤΔΒΚ θα είναι ελλιπής στις διεθνείς της σχέσεις : ¨Μια Ε.Ε. χωρίς την Τουρκία και την ΤΔΒΚ θα είναι μια κουτσή πάπια στις σχέσεις μεταξύ εθνών¨.
Ο Μπαγίς είπε ότι το φάρμακο για αυτή την κατάσταση είναι να γίνουν μέλη της Ε.Ε. και η Τουρκία και η Ενωμένη Κύπρος¨.
……………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου