Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ιαπωνία: Στηρίξτε Ελλάδα και θα στηρίξουμε το ΕFSFευση τίτλου

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/section/oikonomia/iaponia-stirixte-ellada-kai-tha-stirixoume-efsf

Έτοιμη να αγοράσει ομόλογα του ΕFSF η Ιαπωνία με προϋπόθεση να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα που θα καθησυχάζει τις αγορές.

Έτοιμη είναι η ιαπωνική κυβέρνηση να αγοράσει περισσότερα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εάν οι αρχές της ευρωζώνης θεσπίσουν έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για να κατευνασμό των αγορών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Γιουν Αζούμι.
“Εάν εφαρμοσθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα κατευνάσει τις εντάσεις στις αγορές στηρίζοντας την Ελλάδα, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ιαπωνία”, δήλωσε ο Γιουν Αζούμι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.
Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών αναφερόταν στην αγορά από την Ιαπωνία νέων ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για τη στήριξη των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.
Ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν, αναφέρθηκε χθες στο ενδεχόμενο ενίσχυσης των πόρων του ΕΤΧΣ, το οποίο διαθέτει σήμερα 440 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα κεφάλαιο που δεν επαρκεί για τη στήριξη χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που απειλούνται επίσης από την κρίση χρέους.
Το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ιαπωνία επένδυσε περί τα 2,68 δισεκατομμύρια ευρώ, το 20% του συνολικού ποσού, κατά την έκδοση ομολόγων του ΕΤΧΣ για τη στήριξη της Ισλανδίας και την Πορτογαλίας.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου