Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αύριο ψηφίζουν οι Φιλανδοί την ενίσχυση του EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Την εγκυρότητα των αλλαγών που θα γίνουν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), συζήτησε σήμερα το φινλανδικό κοινοβούλιο μια μέρα πριν τη ψηφοφορία για την επίσημη έγκρισή τους.



Ο βουλευτής της Εθνικής Συμμαχίας Κίμο Σάσι κατά τη συζήτηση, δήλωσε ότι «αν η Φινλανδία δεν εγκρίνει αύριο το μέτρο, αυτό θα είναι μια ένδειξη απουσίας πολιτικής βούλησης να επιλυθεί η κρίση χρέους, το οποίο θα είναι το μήνυμα της Φινλανδίας στον κόσμο».
 Αύριο οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν χωρίς να υπάρξει πρόβλημα την αύξηση των φινλανδικών εγγυήσεων στο EFSF και τη διεύρυνσή του στο βαθμό που τα μέτρα αυτά θα τα υπερασπιστεί η Εθνική Συμμαχία του πρωθυπουργού Γίρκι Κατάινεν, που έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο μαζί με τους εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Ο βουλευτής του κόμματος των Φινλανδών (πρώην Αληθινοί Φινλανδοί) Τίμο Σόινι, δήλωσε ωστόσο κατά τη συζήτηση ότι: «εδώ και ενάμιση χρόνο λέω ότι αυτά τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας δεν λειτουργούν και το γεγονός ότι μιλάμε ακόμη εδώ αποτελεί μια απόδειξη».
 Το κόμμα του Κέντρου, το οποίο κυβερνούσε τη χώρα ως τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, πιστεύει εφεξής ότι το σχέδιο βοήθειας έχει παρατραβήξει. «Όταν πριν από ενάμιση χρόνο υιοθετήσαμε συμφωνία με την Ελλάδα, δεσμεύτηκαν να κάνουν αλλαγές (...) όμως, όταν υιοθετείς μια συμφωνία με κάποιον που δεν σέβεται το δικό του μέρος του συμβολαίου, θα πρέπει να αποσύρεσαι», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος του Κέντρου Τίμο Κάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου