Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ακσάμ 26-9-2011

Η Τουρκία προσέγγισε , οι ΗΠΑ ανησύχησαν !
Συνεχίζουν να αυξάνονται οι σχέσεις ανάμεσα στις στρατιωτικές επιτροπές Τουρκίας και Κίνας. Επιτροπή των Ειδικών Δυνάμεων της Κίνας επισκέφτηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Συνεργατών για την Ειρήνη.



Έγινε γνωστό ότι οι στρατιωτικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα σε Τουρκία και Κίνα σε σημείο που να προκαλέσουν ανησυχία στις ΗΠΑ, συνεχίστηκαν επιταχυνόμενες. Σε μια περίοδο που υπάρχει προσέγγιση στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και στην Τουρκία σε θέματα όπως ο αντιτρομοκρατικός αγώνας και η βάση για τα ραντάρ, επιτροπή από την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων της Κίνας είχε μια σειρά από επαφές στην Τουρκία.

Έγινε γνωστό ότι η κινεζική επιτροπή επισκέφτηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Συνεργατών για την Ειρήνη ενώ όλες οι υπόλοιπες επαφές κρατήθηκαν απόρρητες. Στρατιωτικές πηγές ανακοίνωσαν πως η συνεργασία θα συνεχιστεί στα πλαίσια των διμερών συμφωνιών.
Οι ΗΠΑ ζήτησαν πληροφορίες
Στρατιωτικές πηγές υπογράμμισαν πως οι υπογραφείσες ανάμεσα σε Τουρκία και Κίνα συμφωνίες σχετικά με τις στρατιωτικές σχέσεις και οι επισκέψεις καλής βούλησης θα συνεχιστούνε.
Πέρσι ειδικές δυνάμεις του Κινεζικού Λαϊκού Στρατού μαζί με ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας είχαν πραγματοποιήσει κοινή άσκηση στην σχολή ειδικών δυνάμεων στην Ισπάρτα, ενώ αεροπλάνα ρωσικής κατασκευής Mig-29 και Su-27 της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν κάνει κοινή άσκηση με τουρκικά μαχητικά στο Ικόνιο. Οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει άδεια για την συμμετοχή των αμερικανικής κατασκευής F-16 και είχαν ζητήσει λεπτομερείς πληροφορίες για το διμερές πρόγραμμα της άσκησης.
Εκπαίδευση στην Τουρκία
Εντύπωση προκαλεί ότι σε μια περίοδο που λήφθηκε η απόφαση για ίδρυση του νατοϊκού ραντάρ στο Κιούρετζικ, οι σχέσεις με το Ισραήλ παραμένουν τεταμένες, και πλησιάζει το τέλος σχετικά με την χρήση των αμερικανικών Predator στον αντιτρομοκρατικό αγώνα ενάντια στο ΠΚΚ, οι σχέσεις με την Κίνα συνεχίζονται σε ανώτατο επίπεδο.
Τον Ιούλιο ομάδα της Κινεζικής Ένοπλης Στρατοχωροφυλακής μετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Τουρκία. Τον Απρίλιο ο τότε επικεφαλής της Στρατοχωροφυλακής και σημερινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.
………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου