Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Καλεί σε κατάληψη της Τρίπολης Μέσα στη Λιβύη φαίνεται ότι παραμένει ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....σε μια τελική προσπάθεια ειδικοί του ψυχολογικού πολέμου επιχειρούν στην Λιβύη .......τα χρονικά περιθώρια στενεύουν....
Από το ιστολόγιο

Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του στην Τρίπολη
Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ σε μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του στην Τρίπολη   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Τρίπολη, Λιβύη
Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκεται μέσα στη χώρα και κάλεσε οπαδούς του να καταλάβουν την Τρίπολη, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μετέδωσε ο συριακός φιλοκανταφικός σταθμός Arrai Tv.

Στο βίντεο, με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου, εμφανίζεται ο Σαΐφ να ξεσηκώνει οπαδούς λέγοντας τους ότι «αυτή είναι η γη των πατέρων σας, μην την παραδώσετε».

Ακόμη εμφανίστηκε να λέει στους συγκεντρωμένους «αδέλφια, πρέπει απόψε να μπείτε στην Τρίπολη με τη βία». Τους υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα τους στείλει και όπλα.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε ποιο σημείο βρίσκεται.

Ο γιος του Καντάφι, και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του, έχει να εμφανιστεί δημόσια από την πτώση της Τρίπολης πριν από περίπου ένα μήνα. Παρά το ότι οι εξεγερμένοι δήλωσαν ότι τον συνέβαλαν, κατάφερε να διαφύγει (ή δεν είχε συλληφθεί ποτέ) και έκτοτε κρύβεται σε άγνωστη τοποθεσία.

Όπως και ο πατέρας του, ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου.

Είναι άγνωστο αν ο Καντάφι και οι γιοι του εξακολουθούν να είναι μέσα στη Λιβύη αν και διάφορες πηγές –μεταξύ τους και οι ΗΠΑ– θεωρούν ότι τουλάχιστον ο Μουαμάρ Καντάφι παραμένει στη χώρα και δεν πέρασε τα σύνορα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου