Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

"Απονευρωμένο" το ταμπλό του Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1261671
Του Δημήτρη Ζάντζα

Χωρίς κατεύθυνση και χωρίς τζίρο, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινείται με εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 990 μονάδων την Τρίτη, μετά την τριήμερη διακοπή των συναλλαγών.

Σε απώλειες έως 1,73% υποχρεώνεται ο δείκτης των τραπεζών, όπου η μετοχή της ΕΤΕ υποχωρούσε νωρίτερα έως τα 3,91 ευρώ, ενώ στον FTSE20 ξεχωρίζουν τα κέρδη της Coca-Cola 3E σε ποσοστό έως και άνω του 5%.

«Εστιασμένη στην πορεία των διεθνών δεικτών και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει σήμερα η εγχώρια αγορά καθώς η συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί στο Παρίσι μονοπωλεί το ενδιαφέρον της οικονομικής ειδησεογραφίας» σχολιάζει στο πρωινό της δελτίο η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.


«Από την συνάντηση οι Ευρωπαϊκές αγορές προσδοκούν ένα σχέδιο κοινής δράσης για την συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Η κοινή συνέντευξη θα ξεκινήσει στις 19:30 και ενδεχομένως οι αγορές να τηρήσουν στάση αναμονής κατά την διάρκεια της ημέρας» συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

«Σε ό,τι αφορά την κίνηση του Γενικού Δείκτη, ως επικρατέστερο σενάριο αναμένουμε μια πλάγια κίνηση με όριο τις 1.000 μονάδες το οποίο αποτελεί και ημερήσιο όριο αντίστασης υπό τις παρούσες συνθήκες χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Επιμέρους θετικές διαφοροποιήσεις λόγω των σφοδρών βραχυπρόθεσμων τεχνικών υποτιμήσεων είναι εντός προγράμματος, κυρίως σε εμποροβιομηχανικούς τίτλους που πιέστηκαν παράλληλα με τις υπόλοιπες μετοχές κατά τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες» αναφέρει η Πήγασος.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 995,62 μονάδες με άνοδο 0,45%, κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 11 περίπου μονάδων ή 1,17%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 4,2 εκατ. τεμαχίων αξίας 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 31 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, ισάριθμες υποχωρούν και 18 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου