Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Τουρκία: Δεν υπάρχει σχέδιο για την εγκαθίδρυση ουδέτερης ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία Λένε πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ, διαψεύδοντας πληροφορία του CNN Turk

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/22899

Τουρκία: Δεν υπάρχει σχέδιο για την εγκαθίδρυση ουδέτερης ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία


Δεν υπάρχει σχέδιο για την εγκαθίδρυση ουδέτερης ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία, δήλωσαν σήμερα πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, διαψεύδοντας την πληροφορία αυτή που είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή.


Η είδηση αυτή, ότι η Τουρκία θα εγκαθιδρύσει ουδέτερη ζώνη στα σύνορά της με τη Συρία, μεταδόθηκε από το CNN T?rk υπό μορφή κειμένου και περιελάμβανε μόνον αυτόν τον τίτλο, χωρίς να διευκρινίζει ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια ζώνη.

Ωστόσο αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε και αυτός αμέσως μετά την μετάδοση της είδησης αυτής ότι ο ίδιος δεν έχει καμία τέτοια πληροφορία.

Χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως και άνευ όρων οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των αμάχων και προειδοποίησε ότι αυτή είναι "η τελευταία λέξη" της Άγκυρας.

Καθώς ο Άσαντ αψηφά τις διεθνείς πιέσεις και οι σύροι πρόσφυγες εξακολουθούν να διασχίζουν τα σύνορα με την Τουρκία, τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες της Τουρκίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαθιδρύσουν μια ουδέτερη ζώνη στη μεθόριο εντός του συριακού εδάφους.

Παράλληλα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) κατήγγειλε σήμερα ότι η επίθεση από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στη Λαττάκεια όπου υπάρχει καταυλισμός παλαιστινίων προσφύγων συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

"Ο βομβαρδισμός γίνεται με τη χρήση πολεμικών πλοίων και αρμάτων μάχης σε σπίτια από τσίγκο, σε ανθρώπους που δεν έχουν πού να τρέξουν ή ένα καταφύγιο για να κρυφτούν", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΟΑΠ Γιάσερ Άμπεντ Ράμπο.

"Αυτό είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", σημείωσε σήμερα, μια ημέρα μετά το αιματηρό σφυροκόπημα από άρματα μάχης και πολεμικά πλοία του λιμανιού αυτού της βορειοδυτικής Συρίας που ανάγκασε σε έξοδο χιλιάδες Παλαιστινίους.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), περίπου 5.000 με 10.000 παλαιστίνιοι πρόσφυγες του καταυλισμού του αλ Ραμλ στη Λαττάκεια αναγκάσθηκαν να τον εγκαταλείψουν για να γλιτώσουν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου