Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Βολή Scud από τον Καντάφι – Nέα στρατηγική;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=17318

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι δυνάμεις του Μοάμαρ Καντάφι κατέφυγαν στη χρήση βαλλιστικών πυραύλων Scud για να αντιμετωπίσουν τους επαναστάτες.
Η εκτόξευση του πυραύλου εντοπίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ο πύραυλος προσέκρουσε σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πόλη Μπρέγκα, σύμφωνα με αξιωματούχο που διατήρησε την ανωνυμία του.



Η βολή του έγινε περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά της Σύρτης και λόγω της χαμηλής ακρίβειας των πυραύλων είναι άγνωστο ποιος ήταν ο τελικός στόχος. Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι είναι νωρίς να πει κανείς αν η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου ήταν μεμονωμένο γεγονός ή αν αποτελεί νέα στρατηγική των δυνάμεων του Καντάφι.
Οι συμμαχικές δυνάμεις, από την αρχή των επιχειρήσεων, είχαν στοχοποιήσει τις διάφορες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης των πυραύλων.
Αυτό το διάστημα, στην Μπρέγκα διεξάγονται συνεχώς μάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές για το ποια θα αποκτήσει τελικά τον πλήρη έλεγχο της πόλης. Οι δυνάμεις των επαναστατών είχαν εκδιωχθεί πριν από λίγες ημέρες από αυτές του Καντάφι, αλλά τελικά άρχισαν να επανακαταλαμβάνουν σταδιακά τα διάφορα τμήματα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου