Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

«Δεν θα υπάρξει κενό χρηματοδότησης για την Ελλάδα»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται το Σεπτέμβριο ακόμα και στην περίπτωση μη έγκαιρης ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), δήλωσε στα «ΝΕΑ» η εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου Όλι Ρεν.


Μάλιστα η εκπρόσωπος του κ. Ρεν αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι και σε αυτή την περίπτωση η Επιτροπή έχει καταρτίσει εφεδρικό σχέδιο, που προβλέπει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο μέσω του αρχικού μηχανισμού στήριξης των 110 δισ. ευρώ.
«Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρξει κενό χρηματοδότησης. Η Ελλάδα θα στηριχτεί από τον υφιστάμενο μηχανισμό», τόνισε.
Σημειώνεται πως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής απαιτούν την επικύρωση των εθνικών κοινοβουλίων, τα οποία δεν αναμένεται να είναι σε θέση να νομοθετήσουν πριν από τον Σεπτέμβριο, αφού δηλαδή επιστρέψουν οι βουλευτές από τις θερινές διακοπές.

Δηλώσεις στην εφημερίδα έκαναν και συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε , σύμφωνα με τις οποίες οι όποιες συζητήσεις διεξάγονται επί του παρόντος στη Γερμανία δεν θα μπορούσαν σε οποιαδήποτε περίπτωση να θέσουν σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα και την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του περασμένου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου