Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

"Χωρίς επιστροφή της Μόρφου,λύση δεν υπάρχει στη Κύπρο".

Από το ιστολόγιο

 Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης κατέστησε σαφές ότι, χωρίς την επιστροφή της Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό.

  

Για τις δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος είχε πει ότι δεν πρόκειται να επιστραφεί οποιοδήποτε από τα κατεχόμενα εδάφη σε Μόρφου, Καρπασία και Κερύνεια, ο Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε ότι προκάλεσαν απογοήτευση.

  

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας προχώρησε σε καταγγελία των δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

   

Ο Δήμος Μόρφου χαρακτηρίζει απαράδεκτο το στάτους κβο της στρατιωτικής κατοχής τμήματος ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

   

Αυτό αναφέρεται σε ψήφισμα διαμαρτυρίας των Μορφιτών, που επιδόθηκε στις πρεσβείες των πέντε χωρών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία, με αφορμή τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την κατάληψη της Μόρφου.

   

Στο ψήφισμα επισημαίνεται επίσης ότι, ακόμη και σήμερα, ενώ διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων, η Τουρκία και τα κατοχικά στρατεύματα δημιουργούν παράνομα τετελεσμένα επί του εδάφους στις ελληνοκυπριακές περιουσίες στη Μόρφου και την ευρύτερη περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου